Ρόδος Χριστούγεννα: Το νησί έχει τη μεγαλύτερη και παλαιότερη φάτνη – Δημιουργήθηκε το 1930

Ρόδος Χριστούγεννα: Πρόκειται για τη φάτνη της Σάντα Μαρία – Το 2017 έγινε η πλήρης ανακαίνισή της

Ρόδος Χριστούγεννα: Στο νησί της Ρόδου βρίσκεται όπως κάθε χρόνο η μεγαλύτερη και παλαιότερη φάτνη στην Ελλάδα. Η φάτνη κατασκευάστηκε το 1930 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Armado Bernabiti και αρχικά παρέμεινε στο ναό της Σάντα Μαρία. Κάθε χρονιά που περνούσε γινόταν όλο και μεγαλύτερη και αποτελούσε πόλο έλξης για το νησί. Ο αρχιτέκτονας που την κατασκεύασε, είχε δημιουργήσει ήδη από το 1927 πολλά από τα ωραιότερα κτίρια στο νησί.

Με πρωτοβουλία του Ιταλού διοικητή Μάριο Λάγκο, αγοράστηκαν αγάλματα από τη Νάπολη, ώστε να διανθιστεί η φάτνη. Το 1934, η φάτνη μεταφέρθηκε λίγα μέτρα από την εκκλησία και έκτοτε έως και σήμερα δέχεται επισκέπτες στη διάρκεια των γιορτών.

Τα αγάλματα που κοσμούν τη φάτνη είναι ντυμένα με διάφορες παραδοσιακές φορεσιές, αλλά η πιο εντυπωσιακή είναι η φορεσιά της Μπονιάτισσας. Το 2017 δε, πραγματοποιήθηκε η πλήρης ανακαίνιση της φάτνης και την ανακατασκευή ανέλαβε σκηνογράφος από το Λονδίνο.

Ρόδος Χριστούγεννα: Η μεγαλύτερη και παλαιότερη φάτνη είναι στο νησί

Εκτός από τη φάτνη στη Ρόδο που κάνει την εμφάνισή της τα Χριστούγεννα, στις Σέρρες υπάρχει μία άλλη τρισδιάστατη φάτνη

Και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών υπάρχει μία φάτνη και μάλιστα τρισδιάστατη που δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για χωριό παρόμοιο με εκείνο που γεννήθηκε ο Χριστός. Η φάτνη είναι τοποοθετημένη σε ένα καταπράσινο ελαιώνα, κατασκευασμένη από ξύλο με φιγούρες ζώων και ανθρώπων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα