Ρόδος φρίκη: Καταδίκη για τον νεκροθάφτη που διακινούσε πορνογραφία ανηλίκων

by Αντώνης Βαλμάς

Ρόδος φρίκη: Καταδικάστηκε ο νεκροθάφτης για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ρόδος φρίκη: Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 8 μηνών αποφασίστηκε χθες (05-10-2020) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου για τον 65χρονο Άγγλο που κατάγεται από το Νewcastle. Ο 65χρονος Άγγλος νεκροθάφτης έχει την κατοικία του στις Καλυθιές στη Ρόδο. Ο 65χρονος αποφασίστηκε ότι είναι, όπως και πρωτοδίκως, ένοχος για απόκτηση επαφής και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεώτερου των 15 ετών προμήθεια και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή της ποινής κάθειρξης 8 ετών και 8 μηνών. Επίσης του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η επιβολή ποινής κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται από τον Οκτώβριο του 2012, όταν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών απεστάλη ντοκουμέντο από τη Interpol στη Μεγάλης Βρετανία. ‘Αγνωστο άτομο είχε αναρτήσει στο Ίντερνετ ισχυρισμούς ότι στο παρελθόν είχε πράξει ασέλγεια σε δύο ανήλικα κορίτσια. Το ένα από τα δύο κορίτσια είναι κόρη του αλλά και ότι μετακόμισε στη Ρόδο και φωτογραφίζει κρυφά παιδιά γυμνά στην θάλασσα.

Είχε ισχυριστεί επίσης σε συνομιλίες που έκανε μέσα από το Ίντερνετ ότι είχε εγκαταλείψει την Αγγλία. Ο λόγος που έφυγε ήταν γιατί πιάστηκε να κακοποιεί την επτά χρονών κόρη της πρώην συντρόφου του. Οι αρχές εντόπισαν το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του 61χρονου. Στις 10 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς αιφνίδια έρευνα στο σπίτι του. Έγινε η κατάσχεση ενός φορητού υπολογιστή, δύο εξωτερικών σκληρών δίσκων και ενός ψηφιακού δίσκου.

Ρόδος φρίκη: Καταδικάστηκε ο Άγγλος νεκροθάφτης

Φρίκη έχει προκαλέσει η υπόθεση του Άγγλου νεκροθάφτη στο νησί της Ρόδου

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ο οποίος ολοκληρώθηκε το έτος 2015. Από τον έλεγχο βρέθηκαν ότι υπήρχαν ανάμεσα στα πειστήρια στοιχεία, 64 αρχεία εικόνας με παιδική πορνογραφία, 33 αρχεία εικόνας τα οποία δείχνου ημίγυμνα ανήλικα άτομα και την επίσκεψη του στους εν λόγω λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Σε δύο λογαριασμούς στο yahoo messenger εντοπίστηκαν συνομιλίες στις οποίες παραδέχεται ότι μεταξύ άλλων την επιθυμία του να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικα παιδιά. Αναφέρει ότι έχει διαπράξει σχέσεις με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι έχει συνευρεθεί ερωτικά με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού την περίοδο που ήταν νεκροθάφτης!

Σε λογαριασμό που του άνηκε στο yahoo messenger του στάλθηκαν 7 αρχεία εικόνας 4 από αυτά είναι πορνογραφία ανηλίκων. Οι φωτογραφίες δείχνανε 3 ανήλικα ημίγυμνα παιδιά. Επιπλέον εντοπίστηκε λογαριασμός στο skype και με δύο ονόματα ως συνθηματικά. Στον ένα από τους λογαριασμούς υπήρχε πληθώρα άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σ’ αυτά ο χρήστης απαιτεί από γονείς μικρών παιδιών να εμφανίσουν τα παιδιά τους μπροστά στην κάμερα. Εν μέσω της ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης ώστε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του μπροστά τους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο αρνήθηκε την αποπλάνηση ανήλικων παιδιών. Επίσης αρνήθηκε και τη προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων. Ισχυρίστηκε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε μέσα από το διαδίκτυο με διάφορους άλλους χρήστες του internet ήταν προϊόντα των φαντασιώσεων του.

Σχετικά με το πορνογραφικό υλικό με τους ανήλικους που βρέθηκε στα αρχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε ότι πρόκειται για εικόνες που είχε διαγράψει. Παραδέχθηκε ότι είχε στη κατοχή του πορνογραφικό υλικό και απολογήθηκε.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo