Ρόδος πνιγμός: Τεράστια αγωγή των Γάλλων για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου – Το ποσό που ζητάνε

by Αντώνης Βαλμάς

Ρόδος πνιγμός: Το ποσό που ζητάνε οι Γάλλοι τουρίστες από το ξενοδοχείο στην αγωγή τους

Ρόδος πνιγμός: Αγωγή ζητώντας το ποσό των 2.560.000 ευρώ κατέθεσε στο πρωτοδικείο Ρόδου η οικογένεια των Γάλλων τουριστών. Οι γονείς που έχασαν τα δυο παιδιά τους από πνιγμό σε πισίνα του νησιού.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Ιουλίου του 2019. Εκείνη την ημέρα το αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή. Βρισκόταν συγκεκριμένα ανάσκελα μέσα στην πισίνα, της οποίας το βάθος προσδιορίζεται στα 1,20 μέτρα.

Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σημείο την 17χρονη υπήκοο Γαλλίας Anais Traore του Amadou την οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σε άλλο σημείο της πισίνας βρισκόταν στον πάτο και ανασύρθηκε η αδελφή της Carla Traore του Amadou 19 ετών.

Όπως αναφέρουν στην αγωγή τους οι Γάλλοι, στο ξενοδοχείο λειτουργούσαν τέσσερις πισίνες.

Ρόδος πνιγμός: Αγωγή ρεκόρ των Γάλλων για τον πνιγμό των παιδιών τους

Τι είχε συμβεί στο περιστατικό του πνιγμού της Ρόδου

Στις 31.7.2019, μετά το μεσημεριανό γεύμα, στις 14.00 και ανάπαυση μίας ώρας περίπου, μετέβησαν οικογενειακώς στον χώρο της δεύτερης πισίνας και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας Αϊσά μετά από λίγο μπήκε στην παιδική πισίνα. Οι υπόλοιποι, πλην της Αναΐς, κάθισαν στις ξαπλώστρες.

Γύρω στις 17.00 η Αναΐς πήγε στο δωμάτιό για να φέρει έναν φορτιστή κινητού και γυρνώντας προς τις ξαπλώστρες πέρασε από το μπαρ, απ’ όπου πήρε γλυκά σε ένα πιάτο και αναψυκτικά για να τα πάρει στις ξαπλώστρες.

Το ίδιο έκανε την ίδια περίπου ώρα και η Κάρλα.

Στη συνέχεια, οι γονείς, σηκώθηκαν, πέρασαν από το δωμάτιό και ξαναγύρισαν στο μπαρ κοντά στην πισίνα όπου πήγε και ο γιος τους, Αλάν. Οι κόρες τους, Κάρλα 19 ετών, Αναΐς 17 ετών και Αΐσα 10 ετών, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα.

Σε χρονικό σημείο μεταξύ 17.15 έως 18.00 οι δύο κόρες τους, Αναΐς και Κάρλα έχοντας εισέλθει μέσα στην πισίνα στο τμήμα ενηλίκων, έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού.

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου είναι αρχείου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo