Ρωσία: Νέες δημοσκοπήσεις εκτοξεύουν τη δημοτικότητα του Πούτιν παρά τον πόλεμο

Ρωσία: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για την δημοτικότητα του Πούτιν

Στο απόγειό της βρίσκεται η δημοτικότητα του Πούτιν, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπό την σκιά του πολέμου η δημοτικότητα του Πούτιν στην Ρωσία βρίσκεται στα ύψη. Το 83% των Ρώσων εγκρίνουν τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ρωσικού ινστιτούτου Levada.

Μόνο το 15% δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν την ενέργεια του Πούτιν και 2% δεν απαντούν. Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κερδίζει 11 ποσοστιαίες μονάδες (71%, έναντι 60% τον Φεβρουάριο) και η ρωσική κυβέρνηση 15 ποσοστιαίες μονάδες (70%, έναντι 55% τον Φεβρουάριο).

Οι δημοσκοπήσεις που μιλούν για τη δημοτικότητα του Πούτιν

Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες έδιναν επίσης δημοτικότητα του Πούτιν κοντά στο 80%, αλλά είχαν πραγματοποιηθεί από προσκείμενα στο Κρεμλίνο ινστιτούτα.

Για να δικαιολογήσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για ενορχήστρωση γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε εφαλτήριο του ΝΑΤΟ για να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά της περικύκλωσης και του υπαρξιακού φόβου των Ρώσων.

Ποιο είναι το μήνυμα
Το μήνυμα αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και σε καθημερινή βάση από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επικριτικές φωνές είτε φιμώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, υπό την απειλή βαριών ποινών για δηλώσεις που θεωρούνται αρνητικές για τις ενέργειες του ρωσικού στρατού.

Για να διασφαλίσει την μονολιθικότητα της ενημέρωσης, το Κρεμλίνο έχει επίσης θέσει υπό απαγόρευση τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -Facebook, Twitter, Instagram, TikTok – που κατηγορούνται ότι ακολουθούν “ρωσοφοβική” γραμμή.

Related posts

Πούτιν – Ρωσία: Η Ελλάδα στην λίστα με τις “μη φιλικές χώρες”

«Πυρά» της Μόσχας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είστε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

Βρετανία: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε

Βρετανία: Φιλοξένησε 22χρονη πρόσφυγα από την Ουκρανία, την ερωτεύτηκε και εγκατέλειψε την σύζυγό του και τα δυο παιδιά του

Ρίτσαρντ Γκιρ: Πούλησε την Jaguar για να βοηθήσει την Ουκρανία

Gazprom: Ναι, κόψαμε το αέριο στη Φινλανδία

Τέλος στην πιο αιματηρή μάχη του πολέμου: «Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 ημέρες

Ιβάν Σβιτάιλο – Eurovision 2022: «Δεν συμφωνώ με τη νίκη της Ουκρανίας σε μουσικό διαγωνισμό»

Η απάντηση της Ουκρανίας σε όσους λένε πως κέρδισε τη Eurovision λόγο του πολέμου