Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια

Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Η Ρωσική Πρεσβεία τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών υδάτων

Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Η Ρωσική Πρεσβεία σε tweet τάσσεται υπέρ της χώρας μας στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων. Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα έκανε μία σημαντική παρεμβολή υπέρ της χώρας μας. Σε tweet που δημοσίευσε, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Η Ρωσική πρεσβεία επαναλαμβάνει την θέση της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Χαρακτηριστικά, επισημαίνει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κυρίαρχων κρατών να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Δικαίωμα της η επέκταση των χωρικών υδάτων
Ρωσία υπέρ Ελλάδας: Δικαίωμα της η επέκταση των χωρικών υδάτων

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει στην ανάρτησή της η Ρωσική Πρεσβεία υπέρ της Ελλάδας

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.

Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών».

Αυτή η ανακοίνωση είναι αναμφίβολα σημαντική, ειδικά στην παρούσα χρονική φάση όπου οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα εντατικοποιούνται.

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1316646587775451136

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1316646595648200705

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo