Σαντορίνη: 100.000 ευρώ για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου

Σαντορίνη: Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια

Σαντορίνη: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και Δήμου Θήρας ανακοίνωσε την υλοποίηση του προγράμματος Mo Na: Monuments in Nature. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπός του είναι να αναδειχθεί ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της καλντέρας της Σαντορίνης. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος θα είναι δύο χρόνια.

Τα μνημεία της καλντέρας θα αντιμετωπιστούν ως τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος. Επομένως, θα καθοριστεί η ειδική αντιμεώπιση που χρήζει η προστασία τους. Ένα δίκτυο μνημείων και αρχαιολογικών θέσεων που καλύπτουν διαχρονικά όλες τις περιόδους, θα αναδειχθεί μέσω αρχαιολογικής, αρχιτεκτονικής και φωτογραφικής τεκμηρίωσης, καθαρισμών και σήμανσης.

Συνολικά ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το Δήμο Θήρας είναι 100.000,00€ μαζί με λοιπά παρελκόμενα έξοδα.

Σαντορίνη: Θα αναδειχθεί ο φυσικός και πολιτιστικός της πλούτος

Δείτε ποιες είναι οι ενέργειες που θα γίνουν για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Σαντορίνης

Ο Δήμος Θήρας θα συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος με τους κάτωθι τρόπους:

  • Πραγματοποίηση καθαρισμών μνημείων και αρχαιολογικών θέσεων της καλντέρας.
  • Καθαρισμός και χαρτογράφηση παραδοσιακών μονοπατιών και δημιουργία νέων που θα συνδέουν τα μνημεία (προϋπολογισμός 60.000€).
  • Δημιουργία μιας «υπαίθριας έκθεσης» από μνημεία, αρχαιολογικές θέσεις και θέσεις φυσικής ομορφιάς στην καλντέρα, με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.
  • Επίσης η παραγωγή ενημερωτικών φυλλαδίων για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που θα περιλαμβάνει οπτικό υλικό σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και των μνημείων με έμφαση στην τοπική αρχιτεκτονική των υπόσκαφων κτισμάτων (προϋπολογισμός 10.000€).
  • Οργάνωση εργαστηρίου (workshop) σχετικά με τη διαχείριση της επισκεψιμότητας των μνημείων και των μοναδικών φυσικού κάλλους θέσεων της καλντέρας της Σαντορίνης, τη διαχείριση των μνημείων σε ένα πλήρες ανεπτυγμένο τουριστικό περιβάλλον κ.λπ.(προϋπολογισμός 6.500€).

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα