Σαρηγιάννης κορονοϊός: Πρόβλεψη – σοκ για 9.000 κρούσματα ημερησίως μετά το Πάσχα

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Πρόβλεψη – σοκ για 9.000 κρούσματα ημερησίως μετά το Πάσχα

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα προβλεπόμενα επιδημιολογικά στοιχεία

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Πρόβλεψη-σοκ έκανε ο Δημήτρης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ. Ο καθηγητής ανέφερε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα, τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τα 9.000!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον Real Fm 107,1 «δεν αποκλείεται να δούμε την κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Πάσχα. Και μέχρι τότε, εφόσον αποτύχει και η διαδικασία των self test. Δεν θα μιλάμε για 3.000 κρούσματα τη μέρα αλλά για διπλό και για τριπλό αριθμό».

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, «Το ιικό φορτίο είναι μεγάλο και βαίνει αυξανόμενο, κυρίως, στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Κοζάνη. Η ταχύτητα αύξησης είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι πραγματικά επίφοβο».

Τέλος, σχετικά με τα σχολεία ανέφερε «αυτό που μπορεί να ανοίξει είναι το Λύκειο στις 12 Απριλίου, εφόσον υπάρχουν τα self test και οι υπόλοιπες τάξεις «να πάνε μετά το Πάσχα».

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Πρόβλεψη – σοκ για 9.000 κρούσματα ημερησίως μετά το Πάσχα

Πέρα από την πρόβλεψη σοκ του Σαρηγιάννη για τον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Γεννηματάς 41 είναι τα κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς μετά τον εντοπισμό 41 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού. Η κα. Ματίνα Παγώνη ανέφερε σχετικά «είναι 15 από το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί και νοσηλευτές) και οι υπόλοιποι είναι συνοδοί ασθενών και ασθενείς. Αν με ρωτάτε από που ξεκίνησε, κανένας δεν ξέρει. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί ήταν εμβολιασμένοι οι μισοί και οι άλλοι μισοί είχαν περάσει τη νόσο. Δηλαδή δεν ήτανε σε ποσοστό προσωπικού που δεν είχαν εμβολιαστεί».

Προτεινόμενα