Σαρηγιάννης κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη για 2.000 κρούσματα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο καθηγητής για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Σαρηγιάννης κορονοϊός: Εξαιρετικά απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητού Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Τα μοντέλα δείχνουν ότι τα κρούσματα θα φτάσουν πάλι τα 2.000 στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπρόσθετα ο καθηγητής εξέφρασε ενδοιασμούς για το αν πρέπει τελικά να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away. Σε περίπτωση που λειτουργήσουν και τα δύο, τότε είναι πολύ πιθανό το ΕΣΥ να πιεστεί ξανά και να παραταθεί το lockdown. Αυτό που προτείνει λοιπόν, ειδικά για το λιανεμπόριο. Είναι να περιμένουμε έως ότου τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το ασφαλές άνοιγμά του.

Όσον αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής θεωρεί ότι είναι ασφαλέστερο να ανοίξουν στο τέλος Ιανουαρίου, δηλαδή στις 25.

Σε περίπτωση που ανοίξουν πράγματι τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 11/1. Έως τις 18 Φεβουαρίου θα έχουμε το τρίτο κύμα στη χώρα με 80% πληρότητα στις ΜΕΘ. Επιπρόσθετα, έως τις 28 Φεβρουαρίου το σύστημα του ΕΣΥ θα έχει πια καταρρεύσει.

Δείτε τα λεγόμενα του καθηγητού Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

«Άλλο ακολουθώ έναν οργανωμένο σχεδιασμό, κλείνοντας στοχευμένα, έχοντας ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες εξ αρχής για το κλείσιμο της χώρας, και άλλο lockdown σαν μέσο αντίδρασης σε μία αύξηση που προέκυψε. Είναι άλλος τρόπος συμπεριφοράς. Αν συζητήσετε με τους παράγοντες της αγοράς, δε διαφωνούν με ένα εύστοχα σχεδιασμένο lockdown ακορντεόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ακόμα έκανε την εκτίμηση ότι «Αν ανοίξουν καταστήματα και σχολεία, είναι αναμενόμενη μία αύξηση, η οποία στις 18 Φλεβάρη θα οδηγήσει στην πληρότητα των ΜΕΘ στο 80% και στις 28 Φλεβάρη σε κατάρρευση του ΕΣΥ. Τότε, ένα πολύ αυστηρό lockdown θα είναι μία πολύ δελεαστική λύση, αλλά έτσι δεν οδηγούμαστε κάπου. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που κινούμαστε. Το να κάνουμε συνεχώς το ίδιο πράγμα δεν είναι το πιο ευφυές».

Related posts

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγα μόνο λεπτά

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου