Σαρηγιάννης: Τέλη Αυγούστου περιμένουμε 1.1000 κρούσματα τη μέρα από τη μετάλλαξη Δέλτα

Σαρηγιάννης: Τέλη Αυγούστου περιμένουμε 1.1000 κρούσματα τη μέρα από τη μετάλλαξη Δέλτα

Σαρηγιάννης: Μετάλλαξη Δέλτα με 1.100 κρούσματα τη μέρα

Σαρηγιάννης: Οι επιστήμονες εκτιμούν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN, λόγω της μετάλλαξης οι προβλέψεις δείχνουν ότι στα τέλη Αυγούστου αναμένονται περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα. Μάλιστα ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι «το στέλεχος Δέλτα θα επικρατήσει στη χώρα μας».

Εξηγώντας τι δείχνουν τα μοντέλα σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής ΑΠΘ, τόνισε: «Πάμε βουρ για μετάλλαξη Δέλτα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Μέχρι τέλος Αυγούστου το στέλεχος Δέλτα θα κυριαρχήσει στη χώρα μας».

Σαρηγιάννης: Τέλη Αυγούστου περιμένουμε 1.1000 κρούσματα τη μέρα από τη μετάλλαξη Δέλτα

Τα λόγια του κ. Σαρηγιάννη για την μετάλλαξη και την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι η επικράτηση της μετάλλαξης θα φέρει αύξηση κρουσμάτων.

«Τέλη Αυγούστου αναμένουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα». Για αυτό το λόγο όπως εξήγησε πρέπει να κάνουμε επιτάχυνση του εμβολιασμού, να μην σταματήσουμε τα self test αλλά και όπως επισήμανε «δεν πρέπει να βγάλουμε τις μάσκες».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής επέμεινε στη σημασία που έχει ο εμβολιασμός. Ανέφερε ότι αν φτάσουμε στο 70% των ενηλίκων μέχρι αρχές Αυγούστου, χρειάζεται να φτάσουμε στο 83% των ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου ώστε να υποτάξουμε την αύξηση και επισήμανε ότι είναι πολύ βασικό, αυτού του είδους τις μεταλλάξεις τις χτυπάς στην αρχή τους.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν