Σχέδιο Χριστουγέννων: Δείτε αναλυτικά τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού και την απαγόρευση κυκλοφορίας

by i-diakopes.gr

Σχέδιο Χριστουγέννων: Ποια είναι τα πιο πιθανά σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα

Σχέδιο Χριστουγέννων: Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι πολύ διαφορετικές από όλες τις άλλες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μιας και πρώτη φορά καλούμαστε να κάνουμε γιορτές εν μέσω πανδημίας. Πέρα από την επέκταση του lockdown έως τις 7 ή 14 Δεκεμβρίου, εξετάζονται μερικά άλλα πρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, ακόμα και αν τα νούμερα καλυτερέψουν, η επάνοδος σε σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση θα γίνει με τη δέουσα προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα Χριστούγεννα θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και, άρα, δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς. Ακόμα κλειστά θα παραμείνουν τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα. Ενώ θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και οι όποιες αναγκαίες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS.

Σχέδιο Χριστουγέννων: Τι προβλέπεται από την κυβέρνηση για τις γιορτές

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας μετά το lockdown και τα Χριστούγεννα

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν». Ακόμα πρόσθεσε «Η κουβέντα για άνοιγμα είναι ανεδαφική αυτή τη στιγμή. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα».

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τα εξής:

  • επιστροφή μαθητών στα σχολεία
  • επανεκκίνηση λιανικού εμπορίου και εμπορικών καταστημάτων
  • άνοιγμα εστίασης

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα