Σχέδιο για υποχρεωτικό τεστ στους ανεμβολίαστους στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Σχέδιο για υποχρεωτικό τεστ στους ανεμβολίαστους στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Υποχρεωτικό τεστ: Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στα ΜΜΜ

Υποχρεωτικό τεστ: Τα κρούσματα από την περιβόητη μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και αυξάνονται, κάνοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους ακόμα πιο σκληρά. Νέοι περιορισμοί έρχονται και στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το ενδεχόμενο αυτό, άφησε ανοιχτό ο Νίκος Σύψας, ενόψει της μετάλλαξης που θερίζει την Κρήτη. Ειδικοί τονίζουν εμφατικά, ότι το τέταρτο κύμα βρίσκεται κοντά μας. Ανοιχτό το σχέδιο, της επιβολής υποχρεωτικών τεστ.

«Ηδη υπάρχει ένα σχέδιο για τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένα, ΚΤΕΛ, μετρό) με τη χρήση rapid test ή PCR. Όχι self test», εξήγησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας. Μάλιστα, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, θα μολύνει όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι από το συγκεκριμένο μέτρο, αν και όποτε προχωρήσει, πιθανότατα θα εξαιρούνται οι πολίτες που μετακινούνται με το ιδιωτικό τους ΙΧ, με συνέπεια να μη χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων τονίζοντας, ότι δεν γίνεται να κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά. Χρειάζεται η συναίνεση γιατί έχουν άδεια προσωρινή, όταν οι εταιρείες πάρουν κανονική άδεια τότε το ξαναβλέπουμε.

Σχέδιο για υποχρεωτικό τεστ στους ανεμβολίαστους στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Η μετάλλαξη Δέλτα «αγαπά» τα παιδιά – Υποχρεωτικότητα στα τεστ

Για τα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε, ότι η μετάλλαξη Δέλτα αγαπά πολύ τους νέους.

«Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα».

Ο κ. Σύψας τόνισε, ότι ο covid-19 αφήνει παρενέργειες. Κάλεσε ακόμη μια φορά όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Προτεινόμενα