Σχολεία άνοιγμα: Με αυτό το SMS στο 13033 θα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο

Σχολεία άνοιγμα: Με αυτό το SMS στο 13033 θα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο

Σχολεία άνοιγμα: Ποιος είναι ο κωδικός μετακίνησης που δικαιολογεί τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο

Σχολεία άνοιγμα: Ένας πανικός προέκυψε από σήμερα το πρωί με τις ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ αρχικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Πελώνη ανέφερε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πιθανόν να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Λίγη ώρα μετά, το Υπουργείο Παιδείας την «άδειασε» κανονικότατα και ανακοίνωσε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11/1.

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινά και η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Για να πάνε οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο, θα πρέπει να αποστείλουν τον κωδικό μετακίνησης 4 με SMS στο 13033. Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός 4 αφορά σε μετακινήσεις για κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ή για συνοδεία ανηλίκων μαθητών από και προς το σχολείο.

Σχολεία άνοιγμα: Με αυτό το SMS στο 13033 θα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε «Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών. Για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπάρχει μέριμνα ακόμα και για διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης όταν αυτό επιβάλλεται. Ας το πούμε κυλιόμενο ωράριο. Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και όπως και αν υπάρχει δυνατότητα και διαφορετικής χρήσης εισόδων».

Προτεινόμενα