Σχολεία lockdown: Πότε θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

by Αντώνης Βαλμάς

Σχολεία lockdown: Όλες οι εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Σχολεία lockdown: Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ η άρση του lockdown για να λειτουργήσουν 110 εποχιακά καταστήματα. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει όλη την προσοχή του πάνω σε καταναλωτές και καταστηματάρχες. Σκοπός είναι να κυλήσει ομαλά η κατάσταση. Βασικός στόχος είναι να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού και να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού. Η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων υπέβαλλε στον πρωθυπουργό προτάσεις για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Σημαντικό θέμα της σύσκεψης βρέθηκε να είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες όπως όλα δείχνουν θα γίνει για μετά τις γιορτές.

Σχολεία lockdown: Οι εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Προβληματισμός της κυβέρνησης σχετικά με τον οδικό χάρτη του lockdown και το άνοιγμα των σχολείων – Τι λένε οι ειδικοί

Παράλληλα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ανέλυσε μιλώντας στο Newsbomb.gr σχετικά για το πότε να ανοίξουν τα σχολεία. Η ίδια τόνισε «με βάση τα νούμερα τα οποία έχουμε αυτές τις ημέρες και αυτά που πιθανόν θα ακολουθήσουν τις επόμενες, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων. Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο θα θέλαμε ή όσο πιστεύαμε ότι θα μειωθούν, επομένως δεν είναι η ώρα να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων».

Ο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστηρίζει πως σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνησε το χρονικό ορίζοντα που θα συμβεί.

Όπως ανέφερε, αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν