Σε αυτό το νησί ευτυχώς ο κορονοϊός δεν επηρέασε τα 5άστερα ξενοδοχεία – Εν μέσω πανδημίας λειτουργούσε το 70%

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός ξενοδοχεία: Τα πεντάστερα της Ρόδους μείναν ανεπηρέαστα

Κορονοϊός ξενοδοχεία: Ο αυξανόμενος αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που τίθενται σε λειτουργία στη Ρόδο αποτελεί θετικό αποτύπωμα. Ειδικά για την πορεία της φετινής σεζόν στους τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.: Tο ποσοστό των ανοιχτών ξενοδοχείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν 25%.Η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων, σε συνδυασμό με τα έγκαιρα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, συνέβαλαν στην αύξηση των ανοιχτών ξενοδοχείων, τα οποία πλέον φθάνουν το 40%.

Κορονοϊός ξενοδοχεία: Σε αυτό το νησί δεν επηρεάστηκαν τα πεντάστερα

Αυτή η θετική μεταβολή συντελέστηκε κυρίως από τα μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία 1*- 2*-3*, τα οποία αξιολόγησαν την εξέλιξη της «ιδιόμορφης» περιόδου λόγω των συνεπειών της Covid 19 και αποφάσισαν να λειτουργήσουν έως τις 15 Αυγούστου.

«Έχουμε θετική εξέλιξη σχετικά με τα ανοιχτά ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας -όπως ήταν αναμενόμενο- στην αρχή ήταν πολύ πιο επιφυλακτικά. Ωστόσο, αξιολόγησαν θετικά την εξέλιξη της σεζόν, αλλά και την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων λειτουργίας τον Ιούλιο στα ανοιχτά ξενοδοχεία. Έτσι το ποσοστό των εν λειτουργία μονάδων στις κατηγορίες 1*-2*-3* από 10-20% αρχικά, αυξήθηκε στα μέσα Αυγούστου σε 35%», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, έως τις 15 Αυγούστου τα ξενοδοχεία 5* σε λειτουργία ξεπέρασε το 70%. Επίσης τα ξενοδοχεία 4* άγγιξαν το 40% (από το 30% στην αρχή της σεζόν). Τέλος και τα ξενοδοχεία 1*-2*-3* ξεπέρασαν το 35% όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,

Το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων μικρότερων κατηγοριών εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και στην τοπική οικονομία. Και αυτό γιατί αυτά τα καταλύματα, στην πλειονότητά τους, δεν είναι all inclusive αλλά λειτουργούν κυρίως με Bed and Breakfast ή Half board.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν