Σε οδό Ελένης Τοπαλούδη μετονομάζεται η κεντρική οδός Βασ. Γεωργίου στο Διδυμότειχο

Ελένη Τοπαλούδη: Το όνομα της θα πάρει η οδός Βασ. Γεωργίου

Ελένη Τοπαλούδη: Η κεντρική οδός Βασ. Γεωργίου στο Διδυμότειχο, επρόκειτο να φέρει το όνομα της άδικα δολοφονημένης κοπέλας

Ελένη Τοπαλούδη: Η κεντρική οδός Βασ. Γεωργίου στο Διδυμότειχο, που ξεκινά από τη νέα γέφυρα Ερυθροποτάμου, διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του Διδυμοτείχου και καταλήγει ως την διασταύρωση του Δημαρχείου με τον πεζόδρομο της Ε.Βενιζέλου, επρόκειτο να φέρει το όνομα της άδικα δολοφονημένης κοπέλας.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, όπου αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί, αφού δύσκολα θα υπάρξει δημοτική παράταξη ή δημοτικός σύμβουλος που θα ψηφίσει αρνητικά. Δεν αποκλείεται βέβαια να προταθεί κάποιος άλλος δρόμος, αν και δύσκολα δεν θα εγκριθεί η εισήγηση που έρχεται προς ψήφιση.

«Να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στην Ρόδο από δυο ανθρωπόμορφα κτήνη», πρότεινε αρχικά ο πρώην δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης. Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία της.

Ελένη Τοπαλούδη: Το όνομα της θα πάρει η οδός Βασ. Γεωργίου

Από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να παρθεί η απόφαση για την μετονομασία της οδού σε «Ελένης Τοπαλούδη»

Θα πρέπει όμως να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο. Ουσιαστικά πρέπει, να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της. Ο νυν δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Υπάρχει μια απόφαση της προηγούμενης διοίκησης την οποία αποδεχόμαστε. Σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Είναι μια υπόθεση που στοίχισε πολλά στο Διδυμότειχο. Θεωρούμε, πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε με μια τέτοια κίνηση, τόσο σε ένδειξη οφειλόμενης τιμής στη νεαρή συμπολίτισσα που χάθηκε, όσο και στην οικογένειά της. Επίσης, θέλουμε να αφήσουμε το όνομα, ως παρακαταθήκη προβληματισμού για τους νέους μας και τις επόμενες γενιές».

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός που επεσήμανε ο κ.Χατζηγιάννογλου:

«Λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θέματος επιθυμούμε όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων να τοποθετηθούν δια ζώσης». Πλέον επιτρέπονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη οι δια ζώσης συνεδριάσεις, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, θα παρθεί η απόφαση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα