Σε ούτε ένα μήνα από τώρα, θα δίνουμε 3 ευρώ για τον καφέ στο χέρι

by Newsroom i-diakopes.gr
Σε ούτε ένα μήνα από τώρα, θα δίνουμε 3 ευρώ για τον καφέ στο χέρι

Όσοι κυκλοφορούμε με έναν καφέ στο χέρι, θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογές των εξόδων μας, βάσει της νέας αύξησης στην απόλαυση μας.
Θυμάμαι εποχές που πλήρωνα 3 ευρώ τον καφέ που έπινα σε καφετέρια της λεβεντομάνας (ούτως ή άλλως, αλλά και σε επίπεδο τραπεζοκαθισμάτων καφετεριών στην κεντρική πλατεία) Νέας Σμύρνης. Δεν έχει περάσει δεκαετία από τότε που έδινα 3.40.

Εποχές κι αυτές, έτσι; Η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να αλλάζει τις ζωές μας, ωστόσο το ποσό που έδινα για ένα από τα λίγα πράγματα που απολαμβάνω με συνέπεια εδώ και χρόνια ήταν τέτοιο που δεχόμουν να το δώσω, γνωρίζοντας τι στοίχιζε στους καταστηματάρχες (το κόστος του επιχειρηματία για το φρέντο καπουτσίνο ήταν 70 σεντ).

Σε ούτε ένα μήνα από τώρα, θα δίνουμε 3 ευρώ για τον καφέ στο χέρι

Κάποια back to back δεινά αργότερα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει 1.20 ευρώ για αυτό που πουλάει πια -στην καλύτερη- κοντά στο πεντάευρω;

Με τις νέες αυξήσεις, ετοιμάσου να πληρώνεις κοντά στα 3 ευρώ για τον καφέ που παίρνεις στο χέρι, πριν πας στη δουλειά -ή ενώ είσαι σε αυτήν.

Η τιμή του εθνικού -σε χρήση- αυτού προϊόντος έχει αυξηθεί κατά 50% από τον περασμένο Νοέμβριο. Ήταν τότε που άρχισαν τις επιθέσεις στη μεγαλύτερη θαλάσσια οδό εμπορευμάτων του κόσμου οι Χούθι. Τι θέλουν από τη ζωή μας;

Θα εξηγήσουμε στη συνέχεια. Το βέβαιο είναι πως όσα κάνουν στη Διώρυγα του Σουέζ θα προκαλέσουν σύντομα (τον Ιούνιο) ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντων, από ηλεκτρικά είδη και ρούχα έως το ψωμί.

Προτεινόμενα