Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park

Allou Fun Park: Πιο σοβαροί οι δύο από τους τέσσερις τραυματισμούς

Πιο σοβαροί αποδεικνύονται οι τραυματισμοί των ανθρώπων μετά το ατύχημα στο γνωστό λούνα παρκ το βράδυ της Τρίτης (6/9). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες του ατυχήματος στο Allou Fun Park νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ειδικότερα, η μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται στη ΜΕΘ με κάκωση θώρακα, ενώ ένας νεαρός άνδρας είναι στη χειρουργική κλινική με ρήξη σπλήνας. Επιπλέον, μια ακόμα κοπέλα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική με διάσειση ενώ ο τέταρτος τραυματίας έχει πάρει εξιτήριο καθώς είχε επιφανειακά τραύματα.

Πώς έγινε το ατύχημα στο Allou Fun Park

Το περιστατικό συνέβη όταν το τρενάκι περνούσε από σημεία με νερό. Σε κάποια στιγμή που η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη, επηρεάστηκε η πορεία του τρένου, με αποτέλεσμα το βαγόνι να εκτροχιαστεί.

Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν και βρέθηκαν σε θαμνώδη έκταση.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μία προσαγωγή, αυτή του υπεύθυνου του λούνα παρκ.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Ολόκληρη ανακοίνωση του Allou Fun Park για το ατύχημα

Το Allou Fun Park εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδει τον εκτροχιασμό. Παράλληλα, αναφέρει πως η στάθμη του νερού στο παιχνίδι ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του. Καταλήγοντας, τονίζει πως στέκεται στο πλευρό των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο