Σε βαρύ πένθος ο κόσμος του αυτοκινήτου: Πέθανε ο ιδρυτής της CITROEN Ελλάς, Γιώργος Συγγελίδης

Γιώργος Συγγελίδης: «Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου

Ο Γιώργος Συγγελίδης άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Η οικογένεια δραστηριοποιείτο στην αγορά αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα,  ο Γιώργος Συγγελίδης το 1965 ίδρυσε τη CITROËN Ελλάς Α.Ε, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ως μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων.

Η CITROËN Ελλάς Α.Ε. σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με περισσότερους από 44 εξουσιοδοτημένους διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Σε βαρύ πένθος ο κόσμος του αυτοκινήτου: Πέθανε ο ιδρυτής της CITROEN Ελλάς, Γιώργος Συγγελίδης

Γιώργος Συγγελίδης: Δημιούργησε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας

Μαζί με την – επίσης εκλιπούσα – σύζυγό του, Θεοδώρα, ανέπτυξε και εδραίωσε έναν από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, τον Όμιλο Συγγελίδη, με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Για την προσφορά του και τη συμβολή του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής -το 1981- από τη Γαλλική Δημοκρατία. Ο Γιώργος και η Θεοδώρα Συγγελίδη απέκτησαν τρία παιδιά, τους Γιάννη, Πολυχρόνη και Ρίτσα Συγγελίδη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo