Σεκιούριτι στα πανεπιστήμια: Μεγάλες αλλαγές πρόκειται να ανακοινωθούν στα πανεπιστήμια της χώρας τις επόμενες μέρες

Σεκιούριτι στα πανεπιστήμια: Ιδιωτική φύλαξη και κάρτα εισόδου έχουν πέσει στο τραπέζι

Σεκιούριτι στα πανεπιστήμια: Το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη πρόσφατα με την επίθεση εις βάρος του Πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από πανεπιστημιακούς όσο και από τους απλούς πολίτες. Η τραγική επίθεση τον κ. Μπουραντώνη φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για να αλλάξουν πολλά πράγματα στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σήμερα αναμένεται τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Αλλά και με τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 αναμένεται να συζητηθούν τα νέα μέτρα για την προστασία των πανεπιστημίων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες επιθέσεις.

Σεκιούριτι στα πανεπιστήμια: Νέα έκτακτα μέτρα για την προστασία τους

Δείτε τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την προστασία των πανεπιστημίων, μεταξύ άλλων και της φύλαξης από σεκιούριτι

Για το νέο σχέδιο διασφάλισης της ασφάλειας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», έχουν πέσει στο τραπέζι η κάρτα εισόδου με τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων ελέγχου της εισόδου αλλά και η ανάθεση φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα νέα έκτακτα μέτρα να ανακοινωθούν και σήμερα, είτε τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα