Σεπόλια: Μειωμένη αντιληπτική ικανότητα επικαλείται ο 33χρονος για την ηλικία της 12χρονης

by Εύα Ζαχαριάδη
Σεπόλια: Μειωμένη αντιληπτική ικανότητα επικαλείται ο 33χρονος για την ηλικία της 12χρονης

Σεπόλια: Ο 33χρονος υποστηρίζει πως δεν έχει την πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 33χρονου, ο συλληφθείς θα επικαλεστεί μειωμένη αντιληπτική ικανότητα, χρόνια κατάθλιψη και παραπλάνηση από τους διαχειριστές των προφίλ της 12χρονης.

Μια σειρά από συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, την οποία εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, στα Σεπόλια θα «παρελάσει» σήμερα από το γραφείο της ανακρίτριας. Ένας εξ αυτών θα είναι και ο 33χρονος που υποστηρίζει ότι συνάντησε την ανήλικη, αλλά δεν είχε επαφή μαζί της.

Η βασική «γραμμή» που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του Γιάννης Μπαρκαγιάννης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έχει να κάνει με το γεγονός ότι – όπως ισχυρίζεται – δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί ήταν ανήλικο. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης, ο εντολέας του έχει μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και μέσα από όσα έγραφαν στα μηνύματα οι διαχειριστές των προφίλ της 12χρονης τον έκαναν να πιστεύει ότι ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία.

Σεπόλια: Μειωμένη αντιληπτική ικανότητα επικαλείται ο 33χρονος για την ηλικία της 12χρονης

Σέπολια: Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 33χρονου

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις. Πράγματι βρέθηκε δύο φορές μαζί της αλλά ποτέ δεν ήρθε σε ερωτικέ επαφή. Αν είχα την άποψη ότι έχει τελέσει την πράξη ο ίδιος, σε καμία περίπτωση δεν θα τον εκπροσωπούσα», είπε αρχικά ο κ. Μπαρκαγιάννης.

«Εμένα πραγματικά με έχει πείσει ότι δεν έχει τελέσει την πράξη. Δεν έχω τη δικογραφία για να δω τα υπόλοιπα στοιχεία, θα τη λάβω σήμερα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση γιατί αφού έφυγε από το πρώτο ραντεβού, έκλεισε και τα επόμενα, ο δικηγόρος απάντησε: «Στο πρώτο ραντεβού έφυγε γιατί του είχε ζητήσει να βάλει πετσέτες στα παράθυρα. Ο εντολέας μου έχει χρόνια κατάθλιψη, κλειστοφοβία. Η συγκεκριμένη έφυγε λέγοντας ότι θα δώσω τα χρήματα στη μητέρα μου και επιστρέφω και δεν γύρισε ποτέ. Όλα αυτά υπάρχουν σε μηνύματα τύπου που είσαι, πότε θα έρθεις. Θα έρθω σε λίγο απάντησε και ο εντολέας μου της είπε φεύγω».

«Σε καμία περίπτωση δεν κατάλαβε ότι ήταν 12 ετών. Κατανοώ απόλυτα τι θέλετε να μου πείτε, εγώ κι εσείς θα είχαμε τη δυνατότητα να το αντιληφθούμε ο συγκεκριμένος σας διαβεβαιώνω όχι. Δεν έχει την ίδια πνευματική δυνατότητα, που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Για αυτό και διορίσαμε τεχνικό σύμβουλο, ψυχίατρο, καθηγητή», υπογράμμισε.

«Μην ξεχνάμε ότι τη γνώρισε από μια πλατφόρμα 20+, δηλαδή όποιος έκανε έγγραφή έπρεπε να είναι άνω των 20 ετών. Σε μηνύματα που της είχε στείλει «πόσο χρονών είσαι», στον διαχειριστή όχι στη συγκεκριμένη γιατί εμείς θεωρούμε ότι δεν μιλούσε η συγκεκριμένη, μιλούσαν άλλοι και στην εφαρμογή και στο viber. Σε καμία περίπτωση 12 ετών παιδάκι δεν θα μιλούσε με αυτό το ύφος και δεν θα είχε τις γνώσεις που είχε», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε: «Το γεγονός ότι μιλούσαν για ΑΤΜ και e-banking, είναι δυνατόν να τα ξέρει ένα παιδί 12 χρονών; Να λέει ότι «ακυρώνω τη συνάντηση γιατί δεν μου φαίνεται η μεταφορά των χρημάτων», είναι δυνατόν να τα λέει 12 χρονών;»

Προτεινόμενα