Σέρρες Χριστούγεννα: Φτιάχτηκε μία τρισδιάστατη φάτνη σε ελαιώνα στο Σιδηρόκαστρο

Σέρρες Χριστούγεννα: Η κατασκευή είναι τέτοια που δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για το χωριό που γεννήθηκε ο Χριστός

Σέρρες Χριστούγεννα: Μία τρισδιάστατη φάτνη έχει στηθεί στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Η φάτνη είναι έτσι κατασκευασμένη. Ώστε να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα χωριό της ίδιας εποχής κατά την οποία γεννήθηκε ο Χριστός. Η φάτνη στήθηκε σε έναν ελαιώνα δίπλα στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο. Πρόκειται για ένα σημείο καταπράσινο, γεμάτο με ελαιόδεντρα και η φάτνη αυτή στήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Το στήσιμο πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του εφημέριου του ναού, πάτερ Παύλου Παπαδόπουλου καθώς και των ενοριτών. Φέτος, η φάτνη καταλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη έκταση, καθώς έχουν δημιουργηθεί κανονικά μικρά σπιτάκια σα να είναι χωριό. Πρόκειται για τρισδιάστατες φιγούρες ανθρώπων και ζώων, κατασκευασμένες από ξύλο ενώ τα δέματα είναι από σανό.

Όπως ανέφερε ο πάτερ Παύλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Τα προηγούμενα χρόνια η φάτνη της Αγίας Παρασκευής γίνονταν επίκεντρο πολλών εορταστικών δράσεων, φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά. Με την κατασκευή της φάτνης «θελήσαμε να δώσουμε χαρά και αισιοδοξία στους ανθρώπους. Τους προτρέπουμε, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, να κάνουν τη βόλτα τους, να την επισκεφθούν, και νοερά να μεταφερθούν σε εκείνο τον άγιο τόπο, εκείνη την ξεχωριστή νύχτα που ήρθε στο κόσμο ο Σωτήρας Χριστός».

Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φάτνη όπως είναι φωτισμένη είναι εντυπωσιακή. Τις επόμενες ημέρες, ένας μουσικός θα αποδίδει με το δικό του μουσικό όργανο την «Άγια Νύχτα». Το στιγμιότυπο θα βιντεοσκοπείται και θα προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορέσουν να το δουν όσοι δεν μπορούν να το δουν διά ζώσης.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τη τρισδιάστατη φάτνη που κοσμεί τις Σέρρες την περίοδο των Χριστουγέννων

Σέρρες Χριστούγεννα: Τρισδιάστατη φάτνη στήθηκε στο Σιδηρόκαστρο

Σέρρες Χριστούγεννα: Τρισδιάστατη φάτνη στήθηκε στο Σιδηρόκαστρο

Σέρρες Χριστούγεννα: Τρισδιάστατη φάτνη στήθηκε στο Σιδηρόκαστρο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα