Σέρρες κακοκαιρία: Σε επιφυλακή για πλημμύρα του ποταμού Στρυμόνα – Στο Δήμο Δέλτα υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός

Σέρρες κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή οι αρχές για εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένω στο Στρυμόνα

Σέρρες κακοκαιρία: Η κακοκαιρία που σάρωσε χθες όλη τη χώρα, προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες και καταστροφές. Για παράδειγμα, στην περιφερειακή ενότητα Σερρών οι υπηρεσίες είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Αυτό γιατί φούσκωσε ο ποταμός Στρυμόνας στη μεριά του βουλγαρικού εδάφους και υπάρχουν φόβοι υπερχείλισης και στην ελληνική μεριά.

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή ενότητα Σερρών αναφέρει «Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία έγινε γνωστό ότι η κατάσταση εξομαλύνεται. Λόγω των ελλιπών πληροφοριών που λαμβάνουμε από τη βουλγαρική πλευρά, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο».

Εκτός αυτού, συναγερμός σήμανε και στο Δήμο Δέλτα καθώς υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός. Τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της βροχόπτωσης, είχε ανέβει η στάθμη του νερού επεικίνδυνα. Το ποτάμι υπερχείλισε και για ένα διάστημα έκλεισε η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθετήθηκαν οδοφράγματα και απομακρύθηκαν φερτά υλικά μπου εμπόδιζαν τη ροή του ποταμού.

Σέρρες κακοκαιρία: Φόβος για υπερχείλιση του Στρυμόνα ποταμού

Εκτός από την κακοκαιρία στην περιοχή των Σερρών, σφοδρή ήταν η κακοκαιρία και στον Έβρο

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τον Έβρο, εγκλωβίστηκαν δάσκαλοι και μαθητές στις Φέρρες. Μάλιστα μαθητές του σχολείου Απαλού μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς το σχολείο είχε πλημμυρίσει.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα