Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Βουβός πόνος στην Αμαλιάδα – Νεκρός ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας

Τέμπη: Ανείπωτος θρήνος για τον μηχανοδηγό

Κλαίει όλη η Αμαλιάδα για τον τραγικό θάνατο του μηχανοδηγού, Γιώργου Κουτσούμπα, ο οποίος εντοπίστηκε ανάμεσα στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρένων αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 40, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Ανάμεσα στα θύματα, αυτής της αδιανόητης τραγωδίας, είναι ένας συμπολίτης μας, ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας, από την Αμαλιάδα, ο οποίος εργαζόταν ως μηχανοδηγός στην Hellenic Train.

Ο εκλιπών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη λόγω της εργασίας του, ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Τέμπη: Συγκλονίζει διασώστης του ΕΚΑΒ – «Εδώ η κατάσταση είναι τραγική»

Την ίδια στιγμή διασώστης του ΕΚΑΒ μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε τις εικόνες που αντικρίζει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στα Τέμπη.

«Η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Τα βαγόνια είναι μια μάζα. Προσπαθούν σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι όσο μπορούνε να σηκώσουν κομμάτια και να κόψουν ότι μπορούν για να βρεθούν σώματα. Είναι μια άμορφη μάζα από σιδερικά, με λαμαρίνες και πολύ βαριά σίδερα».

Σχετικά με τη διάσωση ανέφερε: «Γίνεται πολύ σιγά με πολλή προσοχή. Θα πάρει πολύ χρόνο. Η μάζα είναι τόσο πολτοποιημένη που είναι πολύ δύσκολα εδώ. Προσπαθούνε πολλοί πυροσβέστες που επιχειρούν πολύ σιγά με πολλή προσοχή. Στα άλλα βαγόνια έχουν κάνει έρευνα. Στο κομμάτι εδώ μπροστά ότι μπορεί να γίνει».

Στο σημείο της τραγωδίας παραμένουν τρία οχήματα του ΕΚΑΒ και αναμένουν.

Related posts

Πώς να ενεργοποıήσετε στο κıνητό την εφαρμογή για εıδοποίηση πρıν τον σεıσμό

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες