Σήμερα μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που παίρνουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο

by Newsroom i-diakopes.gr
Σήμερα μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που παίρνουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά οι δικαιούχοι που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους σήμερα

Συνολικά αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν 131,6 εκατ. ευρώ σε 291.575 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ.

Σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 ξεκινά η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Τα χρήματα μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων και σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) το ποσό εμφανίζεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κατάθεση.

Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ αναμένεται να αποτελέσει οικονομική βοήθεια, επιτρέποντας στους ανέργους να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.

Δικαιούχοι είναι όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ και έχουν λάβει για έναν τουλάχιστον μήνα το επίδομα ανεργίας κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2022 και μετά.

Τα χρήματα πιστώνονται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που καταβάλλονται σήμερα Δευτέρα (5/12).

ΟΑΕΔ: Ο υπολογισμός για το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ

Ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων (438 ευρώ) δικαιούνται όσοι άνεργοι λάμβαναν το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση δικαιούνται μόνο ένα μέρος του. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση στους επιδοτούμενους ανέργους είναι ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) για κάθε μήνα επιδότησης. Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα με το πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ:

 • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Αύγουστο: 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί 5 μήνες, δηλαδή 262,8 ευρώ
 • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο: Δικαιούται αναλογικό δώρο Χριστουγέννων ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί 4 μήνες, δηλαδή 210,24 ευρώ.
 • Επιδοτούμενος άνεργος του ΟΑΕΔ από τον Νοέμβριο: Λαμβάνει αναλογικό δώρο Χριστουγέννων για δύο μήνες. Δηλαδή 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (17,52 ευρώ) επί δύο μήνες, σύνολο 105,12 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το δώρο Χριστουγέννων 2022 μπαίνει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου -το αργότερο- στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει.

Σήμερα μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που παίρνουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο

Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

 • 11,7 εκατ. ευρώ σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
 • 11,7 εκατ. ευρώ σε 31.131 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

 • 80 εκατ. ευρώ σε 230.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
 • 6 εκατ. ευρώ σε 6.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
 • 22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

Η επιταγή ακρίβειας

Μαξιλάρι άνω των 2 δισ. ευρώ για νέες ενισχύσεις εισοδημάτων και παροχές χτίζει η κυβέρνηση, η οποία αγωνιά για την πορεία των τιμών ενέργειας και τροφίμων.

Έχει στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο πλέγμα στήριξης των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης, όπως την καταβολή μία τρίτης επιταγής ακρίβειας και των εφάπαξ, στοχευμένων επιδομάτων προς όσους έχουν ανάγκη, με βασική φιλοσοφία να καταπολεμηθεί η ακρίβεια.

Ο σχεδιασμός αφορά κυρίως το πρώτο τρίμηνο του 2023, χωρίς να αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν προς το τέλος του έτους, με χρονικό ορόσημο την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, στις 17 Δεκεμβρίου.

Σήμερα μπαίνουν λεφτά στους λογαριασμούς: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που παίρνουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο

Οι συντάξεις

Οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2023 πρόκειται να αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 21 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

 • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την κατάθεση να γίνεται το απόγευμα Τρίτης.
 • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.
 • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δ