Σίμον Κίερ: Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν έδειξε τι σημαίνει ανθρωπιά

Σίμον Κίερ: Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

Σίμον Κίερ: Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

Σίμον Κίερ: Η απίθανη αντίδραση του Σίμον Κίερ στην σοκαριστική κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Σε συλλογικό επίπεδο, είναι αντίπαλοι. Μεγάλοι αντίπαλοι. Στη Μίλαν ο ένας, στην Ιντερ ο άλλος. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι συμπαίκτες στην εθνική Δανίας. Και από εδώ και πέρα η φιλία τους θα είναι ακόμη πιο δυνατή, αφού ο Κίερ είναι ο βασικός λόγος, που ο Έρικσεν παραμένει ζωντανός.

Σίμον Κίερ: Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

Η αντίδραση του Σίμον Κίερ – Έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

Την ώρα της κατάρρευσής του. Την ώρα που όλοι περίμεναν την είσοδο των γιατρών από τον πάγκο, προσπαθώντας να καταλάβουν τι γίνεται, ο Κίερ πήγε κατευθείαν σε αυτόν. Ο αρχηγός της Δανίας ήταν αυτός που κράτησε τη γλώσσα του συμπαίκτη του για να μη γυρίσει και πνιγεί. Είχε το καθαρό μυαλό, εκείνη τη στιγμή, να κάνει αυτό που έπρεπε για να αποφευχθεί το μοιραίο. Και παράλληλα κράτησε ανοιχτό το στόμα του Έρικσεν, για να κυκλοφορήσει ο αέρας.

Εκείνες τις στιγμές του απόλυτου σοκ, η σύζυγος του Έρικσεν κατέβηκε από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο, κλαίγοντας καθώς φοβόταν το χειρότερο. Ο Κίερ, ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανό τον σύζυγό της, ήταν αυτός που πήγε αμέσως σε αυτή, θέλοντας να της εξηγήσει τι γίνεται. Να την καθησυχάσει, να της πει ότι όλα θα πάνε καλά. Και όντως πήγαν.

Σίμον Κίερ: Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας που έσωσε τη ζωή του Έρικσεν

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, αυτός ήταν που είπε στους υπόλοιπους παίκτες της Δανίας να σχηματίσουν μια ανθρώπινη ασπίδα πάνω από τον πεσμένο Έρικσεν, προστατεύοντάς την εικόνα του.

Σε στιγμές απόλυτου πανικού. Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε σοκαρισμένος τα όσα γίνονταν. Όταν κανείς από όσους βρίσκονταν εκεί δεν μπορούσε να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις του, ο Σίμον Κίερ τα έκανε όλα. Κράτησε ζωντανό τον συμπαίκτη του, μέχρι να αναλάβουν οι γιατροί. Τον προστάτεψε από τα αδηφάγα βλέμματα όλων. Καθησύχασε τη σύζυγό του, εξηγώντας της τι ακριβώς είχε γίνει. Μέσα σε λίγα λεπτά, έδειξε σε όλο τον πλανήτη τι σημαίνει να είσαι ένας πραγματικός αρχηγός.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα