Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τα πουλάνε για 100 με 200€

Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τα πουλάνε για 100 με 200€

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Υγειονομικοί δέχονται πιέσεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Γιατροί και υγειονομικοί καταγγέλλουν, πως δέχονται πιέσεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Τις εν λόγω πληροφορίες έκανες γνωστές η κυρία Άννα Μαστοράκου, Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Παράλληλα, ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ, μίλησε για την πορεία της πανδημίας.

«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγεινομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό», σημείωσε η κυρία Μαστοράκου.

«Τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής», εξήγησε.

«Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τα πουλάνε για 100 με 200€

Προσφέρουν 100 με 200€ για να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης

Όπως είπε μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα»
Νίκος Παπαϊωάννου: «Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας»

«Έχουμε την αριθμητικά καταγραφή και από την άλλη έχουμε τη πιθανή αιτιολογία. Στην πρώτη περίπτωση διαπιστώνουμε μια σταθερότητα, τα θετικοποιημένα κρούσματα βλέπουμε ότι είναι σε σταθερό, διαχειρίσιμο στάδιο, και οι σκληρές δείκτες δεν τρομάζουν. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Αλλά ο Αύγουστος λόγω της πληθυσμιακής αλλοίωσης του πληθυσμού δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ο Σεπτέμβρης για τη Θεσσαλονίκη είναι μήνας έντονης κινητικότητας», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάνου και συνέστησε προσοχή και τήρηση των μέτρων.

Όπως είπε τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης στα Πανεπιστήμια. Αναφορικά στον αριθμό των εμβολιασμένων φοιτητών, δεν υπάρχει ακριβή εικόνα, «θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στο 58-60%». Τόνισε ότι δεν είναι εφικτός ο ατομικός έλεγχος σε 55.000 φοιτητές.

«Τα πρωτόκολλα μπορεί να είναι όλα τέλεια, αλλά όλα κρίνονται επειδή εφαρμόζονται από εμάς», υπογράμμισε.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ για το σκάνδαλο

Προτεινόμενα