Σκέρτσος: «Επιχειρήσεις δεν βρίσκουν υπαλλήλους, επειδή έχουν μάθει να ζουν με επιδόματα»

by Τόνια Τζαφέρη

Σκέρτσος: Είναι επικίνδυνη η εξάρτηση από τα επιδόματα.

Σκέρτσος: Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες, με τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Σε μία μάλλον άστοχη δήλωση προχώρησε το πρωί της Δευτέρας. Όπου αναφέρθηκε σε πολίτες που προτιμούν να ζουν με επιδόματα, παρά να δουλέψουν.

«Τι σημαίνει οτι δεν θα έχουν την οικονομική στήριξη όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και χρειαστεί να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους», ρώτησε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος, στον κ. Σκέρτσο.

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σκέρτσος ήταν η εξής: «Η οικονομική στήριξη έρχεται ως παρεπόμενο των οριζόντιων μέτρων. Είχαμε καραντίνες, είχαμε κλεισίματα επιχειρήσεων, ολόκληρων κλάδων. Αυτά γίνονταν με κρατική εντολή. Από τη στιγμή που υπάρχει καθολική πρόσβαση δεν υπάρχει λόγος για οριζόντια μέτρα. Και επομένως δεν υπάρχει λόγος να δίνουν οριζόντια μέτρα στήριξης.

Είναι επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα. Βλέπουμε επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό. Επειδή υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το κρατικό επίδομα και να δουλεύουν μαύρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σκέρτσου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα