Σκι στην Ευρώπη: Τα μέλη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης ζητούν την απαγόρευση των διακοπών σκι

Σκι στην Ευρώπη: Δείτε ποια μέλη της ΕΕ ζητούν την απαγόρευση του σκι για επιδημιολογικούς λόγους

Σκι στην Ευρώπη: Πρόκειται για παράκληση της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας προς Αυστρία και Βουλγαρία. Οι τρεις προαναφερθείσες χώρες ζήτησαν από την Αυστρία και τη Βουλγαρία να απαγορεύσει τις διακοπές για σκι αυτά τα Χριστούγεννα. Σε μία προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γερμανική κυβέρνηση παρακάλεσε την Αυστρία και τη Βουλγαρία να μην ανοίξουν φέτος για διακοπές σκι τα χιονοδρομικά κέντρα. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ το ζήτησε. Ωστόσο η Αυστρία κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της ζητήματα. Η Ιταλία και η Γαλλία στέκονται με το πλευρό της γερμανικής κυβέρνησης ωστόσο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα για τα Χριστούγεννα. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, ο κ. Μακρόν τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των διακοπών για σκι εντός του Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σκι στην Ευρώπη: Η Γερμανία ζητά να απαγορευτούν οι διακοπές σκι

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τις διακοπές σκι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης

Στην Ελβετία τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν κανονικότατα. Πρόκειται για τα Zermatt, Saas-Fee, Verbier, Engelberg και Andermatt. Ωστόσο, η Ελβετία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε δε χρειάζεται να συμμορφώνεται με τις πολιτικές της.

Όσο για τη Βουλγαρία, δεν αποδέχτηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης και πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά τα χιονοδρομικά κέντρα.

Τέλος, στη Σουηδία τα χιονοδρομικά κέντρα είναι επίσης ανοιχτά με ορισμένους περιορισμούς.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα