Σκοτάδια στο Ρίο: Σβήνουν τα φώτα της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου λόγω ενεργειακής κρίσης

Ριο: Δεν θα φωτίζετε πια η γέφυρα της Πάτρας

Η γέφυρα στο Ριο είχε ξεχωρίσει τόσο για την κατασκευή της, αλλά και για τον φωτισμό της τα βραδιά. Ωστόσο πλέον, θα βρίσκεται στα σκοτάδια.

Ενεργειακή κρίση & εξοικονόμηση ενέργειας: Αναστολή τακτικού διακοσμητικού φωτισμού στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» τα Σαββατόβραδα

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας -ειδικότερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών- η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προχωρεί στη λήψη επιπλέον μέτρων εξοικονόμησης, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τον τακτικό διακοσμητικό φωτισμό της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Από ποτέ θα είναι σβηστά τα φώτα στην γέφυρα του Ρίου

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει την αναστολή της καθιερωμένης σαββατιάτικης φωταγώγησης με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα,με εξαίρεση περιπτώσεις σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, κατά τις οποίες η Ζεύξη θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός του ότι κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, συνάδει και με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση επί σειρά ετών.

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα.

Είναι βέβαιο ότι η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μας λείψει τα Σαββατόβραδα

Είναι βέβαιο ότι η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μας λείψει τα Σαββατόβραδα του χειμώνα, αλλά ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζει ότι η «θυσία» αυτή επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις.

Για τους πιο πάνω λόγους, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να προσαρμόζεται έγκαιρα σε νέα δεδομένα και καταστάσεις, με σεβασμό στις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές προτεραιότητες.

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική