SMS στο 13033: Τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν λάβετε θετική επιβεβαίωση για μετακίνηση

SMS στο 13033: Τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν λάβετε θετική επιβεβαίωση για μετακίνηση

SMS στο 13033: Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

SMS στο 13033: Σε ερώτηση του τι κάνουμε σε περίπτωση που δεν λάβουμε επιβεβαίωση από το 13033 για μετακίνηση. Απάντησε ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση αν βρισκόμαστε σε μέρος χωρίς καλό σήμα και πως αν δεν πάρουμε απάντηση πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει χρέωση για το μήνυμα στο 13033. Και πως αν κάποιοι έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχό τους.

SMS στο 13033: Τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν λάβετε θετική επιβεβαίωση για μετακίνηση

Εντωμεταξύ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι εστάλησαν 8,6 εκατ. SMS το περασμένο Σαββατοκύριακο στο 13033

Τα νούμερα από την πρώτη μέρα του lockdown, δηλαδή το Σάββατο, μιλούν από μόνα τους. Υπολογίστηκε ότι 4,7 εκατομμύρια SMS στάλθηκαν στο 13033 για μετακινήσειςτην πρώτη μέρα του lockdown.

Συνολικά δε, για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια SMS, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης.

Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται περίπτωση κοψίματος εάν ένας πολίτης μετακινείται πολλές φορές και στέλνει πολλά μηνύματα.

Ακόμα, ο κ. Πέτσας ανέφερε «Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Σχετικά με το lockdown, δήλωσε ότι επιβλήθηκε καθώς «είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Καθώς και των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό. Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του».

Προτεινόμενα