Ύστερα από τριήμερη προθεσμία, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι η θανούσα του επιτέθηκε πρώτη.
Το κατώφλι του ανακριτή και του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει ο 41χρονος που δολοφόνησε ειδεχθώς με 45 μαχαιριές την 39χρονη σύζυγό του στην Καλαμάτα.
Η κηδεία της Βασιλικής έγινε χθες σε κλίμα οδύνης, όπου η αδελφή της, κάποιοι λίγοι συγγενείς και φίλοι την αποχαιρέτησαν, ρίχνοντας την αυλαία στο δράμα που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ύστερα από τριήμερη προθεσμία, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι η θανούσα του επιτέθηκε πρώτη.
Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πάντως ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τουλάχιστον 45 μαχαιριές, ενώ ο δολοφόνος συνέχισε να την μαχαιρώνει ακόμα κι όταν ήταν πεσμένη στο πάτωμα και βρισκόταν σε εμβρυική στάση για να προστατευτεί από τη μανία του.
«Καθαρές» οι εξετάσεις στα παιδιά
Το δυστυχές της υπόθεσης, είναι ότι τα παιδιά της οικογένειας, δύο κορίτσια 6 και 10 ετών, αντίστοιχα, βρίσκονταν στο σπίτι και κοιμόνταν την ώρα που ο πατέρας τους δολοφονούσε ειδεχθώς τη μητέρα τους. Τα ουρλιαχτά και οι φωνές της, πιθανώς θα έφτασαν στα αυτιά τους, ωστόσο, τα παιδάκια, που αναζητούν τη μητέρα τους, δεν έχουν μάθει ακόμα για την απώλειά της.
Στο σπίτι της οικογένειας, είχαν εντοπιστεί υπνωτικά χάπια, τα οποία πιθανολογείτο ότι είχε χορηγήσει ο πατέρας στα παιδιά για να μην καταλάβουν τίποτα από το φονικό, ωστόσο, οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάτι ύποπτο.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναμένουν απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν πάρει από το αίμα των δύο παιδιών για να διαπιστωθεί τελικά αν υπήρχε κάποια ουσία που είχε χορηγηθεί από τον πατέρα τους και θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην πορεία της ανάκρισης.
Την παρακολουθούσε με tracker, ψεύτικα προφίλ και κοριούς
Το φιλικό περιβάλλον της 39χρονης περιγράφει τον εφιάλτη που ζούσε η άτυχη γυναίκα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι ο 41χρονος ήταν ένας χειριστικός σύντροφος, ο οποίος δεν την άφηνε να πάρει «ανάσα».
Το τελευταίο διάστημα διέδιδε στο δικό του περιβάλλον ότι η 39χρονη διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης δολοφονίας είχε τοποθετήσει μια συσκευή εντοπισμού στο αυτοκίνητο της συζύγου του (tracker), ενώ είχε βάλει και συσκευές ηχογράφησης στο σπίτι της οικογένειας, ώστε να ελέγχει πού είναι και τι κάνει, ανά πάσα στιγμή.
Μάλιστα, είχε δημιουργήσει κι ένα ψεύτικο προφίλ στο Instagram (thana_tos) προκειμένου να παρακολουθεί τη δραστηριότητα της 39χρονης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «θάνατος».