Σοκάρει η πολύωρη κατάθεση της 17χρονης: «Ήπια μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κοιμήθηκα και με βίασαν»

Υπόθεση Σεμέδο: Όλα τα νεότερα στοιχεία για τις κατηγορίες του

Υπόθεση Σεμέδο: Για ομαδικό βιασμό κατηγορείται ο παίκτης του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο, με την είδηση να προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο. Ο γνωστός Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, έχει ήδη συλληφθεί. Ενώ του ασκήθηκε και ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για το αδίκημα που κατηγορείται, μετά την καταγγελία 17χρονης.

Ο ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, στις 11:00. Για το ίδιο αδίκημα συνελήφθη και 40χρονος Νιγηριανός.

Την καταγγελία του φερόμενου ως θύματος επιβεβαίωσε και η μάρτυρας της υπόθεσης, μια 16χρονη φίλη της. Με την οποία διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά της Γλυφάδας και του Ωρωπού. Προτού καταλήξουν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021 στο σπίτι του Σεμέδο.

Η κατάθεση της 17χρονης κράτησε πολλές ώρες το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου στο Δωμάτιο Δικανικής Εξέτασης Ανήλικων Θεμάτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού ψυχολόγου.

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, το ανήλικο κορίτσι που διαμένει μόνιμα στον Βύρωνα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα κατήγγειλε πως έγιναν.

Όπως είπε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διασκέδαζε μαζί με την φίλη της σε κατάστημα της Γλυφάδας και στη συνέχεια στον Ωρωπό. Μαζί με τον αμυντικό του Ολυμπιακού και τον 40χρονο Νιγηριανό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ είχαν καταναλώσει, όπως είπε, μεγάλη ποσότητα αλκόολ. Πήγαν στο σπίτι του Σεμέδο όπου συνέχισαν να διασκεδάζουν.

Η καταγγελία της 17χρονης στην υπόθεση του Σεμέδο

“Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ.: ο Νιγηριανός) και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία. Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία”. Είπε η 17χρονη στην κατάθεσής.

Στην ίδια υπηρεσία προσήλθε και κατέθεσε και η φίλη και μάρτυρας της 17χρονης. Από την ασφάλεια παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 17χρονης, η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων. Καθώς και η λήψη DNA, ενώ η μητέρα της ανήλικης παρέδωσε τα ρούχα και τα εσώρουχα της κόρης της για εργαστηριακές εξετάσεις. Παράλληλα παραδόθηκε και το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο συνελήφθη έξω από το σπίτι του στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Ενώ οι αρχές κατάσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού του για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αρνείται ότι βίασε τη 17χρονη: “Υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία”

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο συνήγορος του Πορτογάλου, Σταύρος Γεωργόπουλος. Δήλωσε πως ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία.

“Αρνείται την κατηγορία ο εντολέας μου. Σκέφτηκα όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα. Να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δηλωσή μου με βία”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Όταν καταγγέλλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία”.

Υποστήριξε δε ότι η καταγγέλλουσα είπε πως ήταν 19 ετών, λέγοντας: “Αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά“.

Η θέση του Ολυμπιακού για την υπόθεση του Σεμεδο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται ονομαστικά στην ανακοίνωσή της τον 27χρονο ποδοσφαιριστή και τονίζει πως θα περιμένει την κρίσι της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: “Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση”.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο