Σπαρακτικές εικόνες στη Τουρκία: Αγοράκι εγκλωβισμένο στα συντρίμμια πίνει νερό από καπάκι μπουκαλιού για να επιζήσει

Τουρκία: Γροθιά στο στομάχι το βίντεο με τον μικρό Μοχάμεντ

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο μετά τους φονικούς σεισμούς, ενώ ένα πρόσφατο βίντεο με ένα μικρό αγοράκι εγκλωβισμένο στα συντρίμμια, δείχνει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που συμβαίνει στη Τουρκία και στη Συρία.

Ο μικρός Μοχάμεντ κατάγεται από την Συρία και ζούσε στην Τουρκία. Όταν τραβήχτηκε το βίντεο ήταν ήδη επί 45 ώρες εγκλωβισμένος στα συντρίμμια.

Καθώς οι επιχειρήσεις ανάσυρσης επιζώντων από τα ερείπια κτιρίων που άφησε πίσω του ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία διανύουν το τρίτο 24ωρο, οι ελπίδες σβήνουν αλλά την ίδια στιγμή αναπτερώνονται ξανά στην είδηση ή στην εικόνα ανθρώπων που μετά από δεκάδες ώρες κάτω από τόνους τσιμέντου, μετάλλων και σκυροδέματος βγαίνουν νικητές.

Παράλληλα τρομακτικές όσο και συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που κυλούν αργά και βασανιστικά μετά τον εντοπισμό κάποιου επιζώντα και αρχίζουν οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού. Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά οι καρδιές ραγίζουν.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή ενός μικρού αγοριού από την Συρία, του μικρού Μοχμάμεντ που ζει στην πληγείσα από τον σεισμό Αντάκεια της Τουρκίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ βρίσκεται ήδη 45 ώρες εγκλωβισμένος, εμφανίζεται να πίνει νερό από το καπάκι ενός μπουκαλιού για να ενυδατωθεί και να κρατηθεί στη ζωή.

Το συγκινητικό βίντεο από τη Τουρκία με τον μικρό Μοχάμεντ

″Μπράβο Μοχάμεντ” γράφει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμουγλου στην ανάρτησή του σχετικού βίντεο αναφέροντας πως τελικά το αγοράκι απεγκλωβίστηκε από ομάδα διασωστών.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο