Σπαρακτικές στιγμές στην Λάρισα: O Αρχηγός των Δοκίμων χαιρετά την Θάλεια – Νύφη με μπομπονιέρες στην κηδεία της

by Τόνια Τζαφέρη
Σπαρακτικές στιγμές στην Λάρισα:  O Αρχηγός των Δοκίμων χαιρετά την Θάλεια – Νύφη με μπομπονιέρες στην κηδεία της

Λάρισα: Το τελευταίο αντίο στην 19χρονη ναυτικό

«Η θάλασσα τώρα είναι ήρεμη…» είναι ο αρχηγός των δοκιμών και χαιρέτησε μια για πάντα την 19χρονη που πέθανε κατα την διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού, σκορπίζοντας θλίψη και θρήνο.

Συντετριμμένοι γονείς, συγγενείς, φίλοι είπαν νωρίτερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη 19χρονη ναυτική δόκιμο Θάλεια Κορδαμπάλου, που έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της άτυχης 19χρονης που τελέσθηκε στην πατρίδα της, τη Λάρισα, ήταν οι γονείς και οι στενοί συγγενείς που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Σύμφωνα με όσα μετέφερε το newsit.gr στον Μητροπολιτικό Ναό που έγινε η κηδεία οι γονείς έφεραν κουφέτα και γλυκά, αυτά που ονειρεύονταν να φτιάξουν όταν η 19χρονη θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας, ντυμένη νύφη, ενώ το λευκό φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Σπαρακτικές στιγμές στην Λάρισα:  O Αρχηγός των Δοκίμων χαιρετά την Θάλεια – Νύφη με μπομπονιέρες στην κηδεία της

Στη Λάρισα έφτασαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή.

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της 19χρονης Θάλειας

Με ένα μεγαλείο ψυχής ο πατέρας της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Στέλιος Κορδαμπάλος αμέσως μετά την κηδεία της κόρης του, έσπευσε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που του συμπαραστάθηκε. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για την αγάπη που πήρα αυτές τις μέρες σε όλο τον Γολγοθά που τράβηξα μια βδομάδα στην Ιταλία και σε αυτό που ζω τώρα».

Σπαρακτικές στιγμές στην Λάρισα:  O Αρχηγός των Δοκίμων χαιρετά την Θάλεια – Νύφη με μπομπονιέρες στην κηδεία της

Περισσότερα από την κηδεία της 19χρονης στην Λάρισα

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης και οδύνης για όλους μας, για όλο το Πολεμικό Ναυτικό» τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας. «Στη σύντομη πορεία σου στη Σχολή», πρόσθεσε, «κατόρθωσες να ξεχωρίσεις για το ήθος, τον δυναμισμό και τη συνέπειά σου».

Και συνέχισε: «Ως ο τελευταίος σου διοικητής, αλλά και όλη η οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού συμμεριζόμαστε απόλυτα τον πόνο της οικογένειάς σου και εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια». «Ταξίδεψες μαζί μας σε χώρες μακρινές. Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να συνεχίζεις να χορεύεις μαζί μας και να μας γεμίζεις όλους με ζωντάνια, λεβεντιά και δύναμη για ζωή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο αρχηγός των Ναυτικών Δοκίμων. Και συμπλήρωσε: «Το ξέρω πως η θάλασσα θα είναι ήρεμη και γαλήνια σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι. Καλό παράδεισο. Θα ζήσεις για πάντα στις καρδιές μας».

Σπαρακτικές στιγμές στην Λάρισα:  O Αρχηγός των Δοκίμων χαιρετά την Θάλεια – Νύφη με μπομπονιέρες στην κηδεία της

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, οι συγγενείς, οι φίλοι σου και όσοι είχαμε την τιμή να σε γνωρίσουμε. Ο πόνος μας είναι αβάστακτος. Αγωνίστηκες πολύ, ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, με τους κόπους και τις θυσίες σου έγινες πρότυπο δοκίμου. Η στάση σου απέδειξε πως ήσουν παράδειγμα προς μίμηση. Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να χορεύεις μαζί μας και να μας γεμίζεις ζωντάνια και λεβεντιά. Μας έκανες να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε δόκιμοι. Μετανιώνω προσωπικά που δεν είμαι καλός χορευτής και δεν πρόλαβα να χορέψω μαζί σου έναν τελευταίο χορό. Θα σε αγαπάμε για πάντα και είμαστε περήφανοι για εσένα. Καλό παράδεισο, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας», είπε στον επικήδειο ένας συμφοιτητής της.