Σπάρτη: Μπαίνει σε καθεστώς τοπικού lockdown τις επόμενες ώρες – Ανησυχητικό το επιδημιολογικό φορτίο

Σπάρτη: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στην διάρκεια του lockdown

Σπάρτη: Σε καθεστώς τοπικού lockdown αναμένεται να μπει η πόλη της Σπάρτης τις επόμενες ώρες. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή ανησύχησαν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Το τοπικό lockdown θα ισχύσει από αύριο 14 Ιανουαρίου.

Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 21 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας. Οι ειδικοί και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έκριναν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς, οπότε και είναι αναγκαίο ένα τοπικό lockdown.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν θα είναι αυστηρά και θα ταυτιστούν με τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλα τοπικά lockdown. Έτσι, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι για λόγους υγείας.

Επιπρόσθετα, απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση των πολιτών από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι για λόγους εργασίας μόνο με μετακίνηση από και προς την οικία και εργασία.

Ακόμα, αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές, ενώ αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των καταστημάτων πχ. λιανεμπορίου.

Εκτός από το τοπικό lockdown στην περιοχή της Σπάρτης, αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και σε Μυτιλήνη και Βοιωτία

Τόσο η Μυτιλήνη όσο και η Βοιωτία θα βρίσκονται κι αυτές σε καθεστώς τοπικού lockdown έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στις δύο περιοχές κρίθηκαν σημαντικά επιβαρυμένα, επομένως επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό