Σπερχειάδα Φθιώτιδας: Σε αυστηρό τοπικό lockdown από σήμερα η περιοχή – Συναγερμός με 25 κρούσματα

Σπερχειάδα Φθιώτιδας: Τι συνέβη στην περιοχή και σήμανε το συναγερμό για την επιβολή σκληρού lockdown

Σπερχειάδα Φθιώτιδας: Σε αυστηρό τοπικό lockdown βρίσκεται από σήμερα στις 6 το πρωί η Σπερχειάδα στο δήμο Μακρακώμης. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένα. Με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να πάρει την απόφαση να επιβάλλει σκληρή καραντίνα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή εντοπίστηκαν 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Νίκος Τζιβελέκας αναφέρει στο iefimerida.gr, «Πρόκειται για μια κλειστή κοινωνία, στην οποία οι επαφές των πολιτών είναι συχνές». Στην περιοχή έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 300 τεστ, από τα οποία έχουν προκύψει 4 κρούσματα.

«Κανείς πλέον δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, μιλάμε για μια νεκρή πόλη στην κυριολεξία», ανέφερε ο κ. Τζιβελέκας. Καθώς από σήμερα το πρωί η περιοχή είναι σε τοπικό lockdown.

Σχετικά με το πώς έφτασε ο κορονοϊός στην περιοχή, ο κ. Τζιβελέκας απήντησε «Δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος με ακρίβεια τι έγινε, ωστόσο οι μετακινήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων πιθανότατα να προκάλεσαν τη διασπορά. Κάποιοι δεν πρόσεξαν και άθελά τους μετέφεραν τον ιό. Πλέον αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε όσο το συντομότερο γίνεται τη διασπορά».

Έντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Σπερχειάδα στη Φθιώτιδα μετά την επιβολή του αυστηρού τοπικού lockdown

Ο κ. Τζιβελέκας ανέφερε «Ήταν απαραίτητο το lockdown, αλλά έπρεπε να υπάρξει κάποια ανοχή για τους επιχειρηματίες. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται καθώς δεν μπορούν να βγουν εκτός κοινότητας. Δεν μιλάμε για ένα ημερομίσθιο. Κάποιος που πρέπει να πάρει τέσσερις τόνους γάλα ως πρώτη ύλη, θα το πετάξει;».

Όσο για τα μέτρα που επιβλήθηκαν, αυτά αφορούν στην απαγόρευση μετακινήσεων εκτός των ορίων της κοινότητας Σπερχειάδας. Ακόμα, απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ 18:00 και 05:00, ενώ αναστέλλονται όλες οι θρησκευτικές τελετές και το λιανεμπόριο.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο