Στα”..20€..” ο καφές για τους ανεμβολίαστους, με εφαρμογή στο κινητό θα ελέγχουν τους εμβολιασμένους

Στα”..20€..” ο καφές για τους ανεμβολίαστους, με εφαρμογή στο κινητό θα ελέγχουν τους εμβολιασμένους

Ανεμβολίαστοι: Θα πληρώνουν κοντά στα 20 ευρώ για καφέ

Ανεμβολίαστοι: Οι εμβολιασμένοι θα ελέγχονται με application από τους καταστηματάρχες, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν χρυσό τον καφέ τους.

Πώς οι καταστηματάρχες θα ελέγχουν αν ο πελάτης είναι όντως εμβολιασμένος; Πως θα είναι σίγουροι ότι το πιστοποιητικό δεν είναι πλαστό;

Τι είπε ο Άκης Σκέρτσος σχετικά τους ανεμβολίαστους και τις αλλαγές στην εστίαση;

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος μίλησε στο Star, θα υπάρχει μια ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία δουλεύεται αυτή την περίοδο. Θα είναι έτοιμη σε πολύ λίγες ημέρες. Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή από το gov.gr, δωρεάν. Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής θα μπορούν να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα των εγγράφων είτε αν κάποιος είναι εμβολιασμένος είτε αν έχει αρνητικό τεστ».

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Για να δουν σημαντική αύξηση της πελατείας, της κίνησης, του τζίρου τους» όπως ανέφερε.

«Σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα όρια στην πληρότητα των χώρων, γιατί φιλοξενούν εμβολιασμένους πολίτες και ανεμβολίαστους. Η επιχείρηση που θα επιλέξει να λειτουργήσει μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, θα έχει 85% πληρότητα. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζει ουσιαστικά τα επίπεδα και το πλαίσιο κανονικότητας που λειτουργούσε πριν την πανδημία».

«Έχουμε περάσει πλέον το σημείο που η δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό είναι καθολική. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση το 56% των ενήλικων πολιτών της χώρας και έχουν πλήρως εμβολιαστεί το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Πρακτικά έχουμε τους επόμενους δύο μήνες μπροστά μας για να πιάσουμε το τείχος ανοσίας και να μπούμε στο φθινόπωρο, όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις».

Στα”..20€..” ο καφές για τους ανεμβολίαστους, με εφαρμογή στο κινητό θα ελέγχουν τους εμβολιασμένους

Θα διασκεδάζουν με rapid test οι ανεμβολίαστοι

Όσοι δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test (όχι self test) προκειμένου να διασκεδάσουν και φυσικά να μπορούν να βρουν εύκολα τον επιστήμονα υγείας που θα το κάνει. Μέχρι σήμερα μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες ένα διαγνωστικό τεστ κορονοϊού είτε σε δημόσιες δομές υγείας, είτε σε ιδιωτικές δομές.

Το ανώτατο κόστος χρέωσης της παροχής υπηρεσίας για τα rapid test φτάνει τα 10 ευρώ. Το ανώτατο όριο χρήσης της δειγματοληψίας φτάνει επίσης τα 10 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, αν κάποιος θέλει να κάνει rapid test από κάποιο ιδιώτη γιατρό ή φαρμακοποιό κ.τ.λ., το ανώτατο ποσό που μπορεί να πληρώσει είναι 20 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς το ίδιο είναι και το κόστος διενέργειας ενός rapid test σε μία ιδιωτική ή δημόσια δομή.

Στη σχετική τροπολογία τροπολογία αναφέρεται ότι μοριακό έλεγχο (PCR) μπορούν να διενεργήσουν ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή ιδιωτικές κλινικές σε υπηκόους τρίτων χωρών ή κρατών μελών της Ε.Ε. με τη μεταφορά του ληφθέντος δείγματος, όπου απαιτείται και την ανάλυση των αποτελεσμάτων να βαρύνουν τον φορέα που διενεργεί τον έλεγχο.

Η αντίδραση των καταστηματαρχών για τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

Όπως αναφέρθηκε οι καταστηματάρχες αντιδρούν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι σ’ αυτούς.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εσωτερικών χώρων του κλάδου εστίασης, είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός είναι η μεταβίβαση της ευθύνης των αποφάσεων στους επιχειρηματίες του κλάδου. Έναν κλάδο που έχει υποστεί πολλά εδώ και 1,5 χρόνο και βρίσκεται μονίμως σε μια μερική έως ανύπαρκτη λειτουργία»

«Αυτό πρακτικά σημαίνει διαχωρισμός και διάκριση των πελατών ή τουριστών και φυσικά την ατομική ευθύνη της απόφασης για κάθε επιχειρηματία που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι δικιάς μας αρμοδιότητας»

«Αν λάβουμε υπόψη μας και τον εποπτικό έλεγχο, ο οποίος θα πρέπει να διενεργείται από τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των καταστημάτων μας υποκαθιστώντας τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, αντιλαμβανόμαστε όλοι το λάθος της απόφασης . Εμείς ασκούμε την εστίαση και σε καμία των περιπτώσεων τον ελεγκτικό μηχανισμό της κεντρικής εξουσίας»

– Τι θα γίνεται στην αμιγή λειτουργία στην περίπτωση κατά την οποία ένας πελάτης από παρέα των 4 ατόμων είναι ανεμβολίαστος; Τι θα πράττουν οι επιχειρηματίες; Πως θα χειρίζεται τον συγκεκριμένο πελάτη χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της επιχείρησης και με τους υπόλοιπους πελάτες; Τι κυρώσεις θα έχει το κατάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις που ουσιαστικά δεν έχει ευθύνη;

– Τι θα γίνεται με τους τουρίστες που θα επισκ