Στα ύψη το ρεύμα και 5 ευρώ ο καφές: Οι τεράστιες αυξήσεις που θα δούμε στην τσέπη μας

by Τόνια Τζαφέρη

Αυξήσεις που έρχονται: Όλο και περισσότερο αυξάνονται τα έξοδα για την νέα σεζόν

Αυξήσεις που έρχονται: Ο καφές, το ρεύμα αλλά και το ψωμί είναι μεταξύ των αγαθών στα οποία θα δούμε αυξήσεις «φωτιά».

Τις σχετικές ανακοινώσεις για την προσπάθεια συγκράτηση των ανατιμήσεων σε αγαθά όπως το ρεύμα, ο καφές, το ψωμί κτλ. αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι ανατιμήσεις απασχόλησαν και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη (2/9) με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προειδοποιεί ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον καφέ. Και ότι δεν αποκλείεται η τιμή του από 2 ευρώ να φτάσει τα 5, λόγω της διεθνούς αύξησης του κόκκου. Συνέπεια της ξηρασίας στη Βραζιλία.

Αυξήσεις που έρχονται: Θα τις δούμε άμεσα και καφέ και ρεύμα

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για γενικευμένο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά. Το οποίο εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει η αύξηση στις τιμές της ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών διεθνώς.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης εμφανώς αναστατωμένος λόγω των αυξήσεων που έρχονται

 Χαρακτηριστικά και άκρως ανησυχητικά και τα όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός. Ο οποίος είπε ότι οι αυξήσεις στις ζωοτροφές πλησιάζουν το 50%. Κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση αυτή θα μετακυληθεί στα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Μεγάλο «αγκάθι» οι επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα σημάνουν αύξηση των παγίων εξόδων των νοικοκυριών. Αλλά και αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που η πανδημία έχει δοκιμάσει τις οικονομικές αντοχές τους. Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στις μεταφορές φέρνουν ταυτόχρονα αυξήσεις και στο ψωμί. Οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν και το 20%.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα