Στέλιος Πέτσας: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

by Τόνια Τζαφέρη
Στέλιος Πέτσας: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

“Δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα”, Στέλιος Πέτσας

Μια διαφορετική κατάσταση παρουσιάζει ο Στέλιος Πέτσας για τα φετινά Χριστούγεννα. Ενώ όλοι μιλούν για πολύ δύσκολο μήνα, με χιλιάδες κρούσματα αν δεν παρθούν πολύ αυστηρά μέτρα, εκείνος δηλώνει χαρακτηριστικά πως τον Δεκέμβρη θα υπάρξει πτώση κρουσμάτων και δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

Πιο αναλυτικά την εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και για τους περιορισμούς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σχολιάζοντας προτάσεις ειδικών για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ παντού, ο κ. Πέτσας είπε ότι «πάντα ακούμε τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα μας δείχνουν το δρόμο, και τα νούμερα δείχνουν ότι είμαστε σε μάλλον καλό δρόμο, τουλάχιστον τα νούμερα των εμβολιασμών, που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Στέλιος Πέτσας: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

Στέλιος Πέτσας: “Γίνεται μάχη για την 3η δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας”

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην τρίτη δόση του εμβολίου λέγοντας ότι «Γίνεται μάχη για την 3η δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε τώρα σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, λέγαμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Παρακαλώ όλους να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Αισιόδοξος, πάντως, εμφανίστηκε για την πορεία των κρουσμάτων με το νέο έτος, εκτιμώντας ότι μετά τον Δεκέμβρη θα υπάρξει απότομη πτώση. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνουν με τα ισχύοντα μέτρα: «Για τις γιορτές δε νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δε θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους».

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας για ένα ενδεχόμενο lockdown

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, σημείωσε ότι «Σιγά – σιγά, με τόσα πολλά κρούσματα, το ΕΣΥ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύσσουμε και ιδιωτικές κλίνες όπου χρειάζεται, και να εμπλουτίζουμε το δημόσιο σύστημα με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε έτσι».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είπε:
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Δούλεψε εκεί που εφαρμόστηκε, αλλά τώρα την έχουμε αφήσει στην άκρη. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αρκετά ψηλά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δε βλέπουμε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Η εστίαση με τα μέτρα που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, έχει θωρακιστεί αρκετά».

Προτεινόμενα