Στέλιος Πέτσας: Ζητά “Διωγμό” των ανεμβολίαστων

by Τόνια Τζαφέρη

Στέλιος Πέτσας: Ζητά “Διωγμό” των ανεμβολίαστων

Στέλιος Πέτσας: Μπορεί οι περιπτώσεις θρόμβωσης να είναι λιγοστές. Αυτό δεν παύει όμως να αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Η κυβέρνηση ωστόσο, επιμένει να συντηρεί εκφοβιστικά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τελευταία πολλοί παρατηρούν να καλλιεργείται μια απειλητική ατμόσφαιρα εις βάρος όσων διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής.

Με την καταπάτηση κάθε αρχής στη βιοηθική και στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα συνέχισε χθες ο Στέλιος Πέτσας. Ο οποίος δήλωσε μοχθηρά και με τιμωρητική διάθεση: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για κάποιους λόγους θα πρέπει να μετακινούνται από αυτή τη θέση, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Στέλιος Πέτσας: Ζητά "Διωγμό" των ανεμβολίαστων

Πουθενά στην Ευρώπη όμως δεν έχει εφαρμοστεί αυστηρά η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό. Και πολύ περισσότερο, πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν έχουν ληφθεί διοικητικά μέτρα εις βάρος όσων επιμένουν να διατηρούν επ’ αυτού τις καθ’ όλα σεβαστές απόψεις τους.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για τις μεταθέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση ούτε την ανεπάρκειά της έκρυψε ούτε και τους πολίτες έπεισε. Και τώρα βάζει τον Πέτσα να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις. Όσους «στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους. Για τους γύρω τους -ή και για τους πελάτες τους ακόμα- να εμβολιαστούν».

Στέλιος Πέτσας: Ζητά "Διωγμό" των ανεμβολίαστων

Όπως εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Προσωπικά, δεν είμαι υπέρ μιας σκληρής άποψης περί απόλυσης. Για παράδειγμα, ούτε και η κυβέρνηση είναι. Το υφιστάμενο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, πάντως, οι αλλαγές οι οποίες έρχονται και οι οδηγίες… Που βλέπουμε ότι ακολουθούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Παντού στον κόσμο δείχνουν ότι τέτοια θέματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με ευελιξία».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα