Στην Αθήνα το «ιπτάμενο τάνκερ» Ilyushin Il-76, το θηρίο για τη σκληρή μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών

Ilyushin Il-76: Καθοριστική η βοήθεια της Ρωσίας στις πυρκαγιές

Ilyushin Il-76: Τα πύρινα μέτωπα στην χώρα εξακολουθούν να είναι πολλά και να καταστρέφουν περιουσίες και εκτάσεις. Οι ενισχύσεις ζητήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολλές έχουν ήδη καταφθάσει.

Προφανώς ο εξοπλισμό αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα έχουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και δυστυχώς, από ότι είδαμε η χώρα μας βρίσκεται αρκετά πίσω και σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε Ρουμάνοι και Σλοβάκοι πυροσβέστες εντυπωσίασαν με την ετοιμότητα, την τεχνογνωσία αλλά και τον εξοπλισμό τους. Κάνοντας σε εμάς, ακόμη πιο ξεκάθαρο το δύσκολο έργο που έχουν να κάνουν οι Έλληνες πυροσβέστες. Οι οποίοι δεν έχουν καν σύγχρονο εξοπλισμό.

Αυτήν την φορά ήρθαν ακόμη πιο δυνατές ενισχύσεις, καθώς πρόκειται για ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιείται για παράδειγμα στις φωτιές της Σιβηρίας. Εκεί όπου οι εκτάσεις και τα δάση είναι κυριολεκτικά ατελείωτα. Ωστόσο υπάρχουν όλα τα μέτρα και τα μέσα για να τα προστατεύσουν από τις φωτιές.

Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il – 76. Το ‘’ρωσικό θηρίο’’ προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21:00 το βράδυ και από αύριο θα ριχτεί στη μάχη της αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων. Μάλιστα τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας ακόμα ένα Ilyushin Il – 76. Είναι αξιοσημείωτη η βοήθεια της Ρωσίας στις φετινές πυρκαγιές, η οποία είχε στείλει και άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τις προηγούμενες ημέρες. Τα οποία βοήθησαν σημαντικά στον περιορισμό των πυρκαγιών και στο να σωθούν σπίτια και άνθρωποι.

Παρακολουθήστε στο βίντεο με το ρώσικο πυροσβεστικό Ilyushin Il-76

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο