Στο top 10 με τα καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό

by Maria Giannoutsou
Στο top 10 με τα καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό

Ένα ελληνικό τυρί κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα περίφημα γαλλικά τυριά στην λίστα του Taste Atlas για τα καλύτερα τυριά του κόσμου.

Χρώμα Ελλάδας έχει η λίστα με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024 σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas.

Ελληνικό τυρί: Καλύτερη θέση και από Γαλλικό
Αν και θεωρούμε πως η Γαλλία είναι η χώρα του καλού τυριού, η νέα κατάταξη των 100 καλύτερων τυριών στον κόσμο που δημοσίευσε πρόσφατα η πλατφόρμα δίνει τα σκήπτρα στα ιταλικά τυριά, που μονοπωλούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση με το τυρί Saint-André.

Αλλά ποιο βρίσκεται στην κορυφή; Φαίνεται πως το καλύτερο τυρί στον κόσμο για φέτος είναι η παρμεζάνα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά ιταλικά πιάτα και είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η mozzarella di bufala, η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, και το Crescenza stracchino, ένα ιταλικό τυρί που προέρχεται από τη Λομβαρδία.

Στο top 10 με τα καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό

Ελληνικό τυρί: Η γραβιέρα Νάξου πήρε τα «σκήπτρα»
Στην τέταρτη θέση, όμως, έχουμε ελληνική εκπροσώπηση. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ένα εξαιρετικό σκληρό τυρί, που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο και κατσικίσιο.

Προτεινόμενα