Στρατός: Είναι οριστικό – Αποφασίστηκε αύξηση της θητείας – Δείτε πόσους μήνες θα διαρκεί πλέον η θητεία

Στρατός: Η αύξηση στη διάρκεια της θητείας αφορά στον Στρατό Ξηράς

Στρατός: Είναι πλέον οριστικό – Κλείδωσε πριν λίγη ώρα η αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αυξήσει τη θητεία στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις (3) μήνες. Η σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων έγινε δεκτή και έτσι η θητεία στο Στραό Ξηράς αυξάνεται.

Εξισώνεται έτσι, η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των Οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Η θητεία επομένως θα διαρκεί 12 μήνες, αντί για 9 που διαρκεί σήμερα.

Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, θητεία 9 μηνών θα κάνουν οι στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες στο Στρατό Ξηράς. Δηλαδή είτε στη Θράκη είτε στα νησιά του Αιγαίου. Εννέα (9) μήνες θα υπηρετήσουν και οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

Οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάϊο και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με υπουργική απόφαση από το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στρατός: Δείτε πόσους μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία

Δείτε ποιες είναι οι άλλες αποφάσεις για το στρατό που πάρθηκαν στο ΚΥΣΕΑ

Σχετικά με τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς. Εξισώνεται με τη θητεία των αντίστοιχων σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Δηλαδή ανεβαίνει σε 17 μήνες, αντί για 14 που είναι σήμερα.

Θητεία 14 μηνών καθιερώνεται επίσης για του Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε Θράκη και νησιά του Αιγαίου. Αυτή η απόφαση δεν αφορά τους οπλίτες που κατατάχθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης. Αλλά και εκείνους που πρόκειται να επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα