Συγκινητικές στιγμές στη Χαλκίδα: 23χρονος φοιτητής βουτάει και πιάνει τον Σταυρό για τον Γιάννη Δαμιανό

by Εύα Ζαχαριάδη
Συγκινητικές στιγμές στη Χαλκίδα: 23χρονος φοιτητής βουτάει και πιάνει τον Σταυρό για τον Γιάννη Δαμιανό

Χαλκίδα: Τα φετινά Θεοφάνεια θυμόμαστε τον Γιάννη Δαμιανό

Κλίμα συγκίνησης επικράτησε στη Χαλκίδα όταν ένας 23χρονος φοιτητής βούτηξε στα παγωμένα νερά και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό για να τιμήσει τον Γιάννη Δαμιανό που τραυματίστηκε σοβαρά στην Αμάρυνθο.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην παραλία της Χαλκίδας.

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει την παραλία κατά μήκος και με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Ευρίπου.

Τον αγιασμό των υδάτων έκανε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος.

Τον Τίμιο Σταύρο έπιασε ο 23χρονος φοιτητής Γιώργος Ζούνης, ο οποίος όπως δήλωσε πως βούτηξε στα νερά του Ευρίπου για τον 24χρονο Γιάννη που βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό πριν δυο χρόνια και τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκινητικές στιγμές στη Χαλκίδα: 23χρονος φοιτητής βουτάει και πιάνει τον Σταυρό για τον Γιάννη Δαμιανό

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος του Γιάννη Δαμιανού στην Αμάρυνθο

Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από την Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκπληρώσουν το τάμα για τον αδερφό του, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. Έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Ωστόσο, δε έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναφέρθηκαν στην αγάπη και την ενότητα που έχουν σαν αδέρφια. «Είμαστε ο ένας για τον άλλον», είπαν χαρακτηριστικά στην παρουσιάστρια της εκπομπής Ζήνα Κουτσελίνη.

Ο Γιάννης συνεχίζει να χαμογελά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά το ατύχημά του. Η σύντροφός του Μαρία στέκεται στο πλευρό του σαν φύλακας άγγελος από την πρώτη στιγμή.

Προτεινόμενα