Συγκλονίζει ο πατέρας του αγνοούμενου πιλότου: «Ήρθαν και μου είπαν για τον γιο μου»

by Εύα Ζαχαριάδη
Συγκλονίζει ο πατέρας του αγνοούμενου πιλότου: «Ήρθαν και μου είπαν για τον γιο μου»

Πολεμική αεροπορία: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του 31χρονου αγνοούμενου

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο για τον Κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. Παράλληλα, κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του συγκυβερνήτη.

Στο αεροσκάφος που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση επέβαινε ο συγκυβερνήτης, Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών που βρέθηκε νεκρός και ο αγνοούμενος κυβερνήτης, Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών.

Συγκλονίζει ο πατέρας του αγνοούμενου πιλότου: «Ήρθαν και μου είπαν για τον γιο μου»

Ο πατέρας του 31χρονου αγνοούμενου πιλότου στο MEGA, ενημερώθηκε από την αρχή για την πτώση του αεροσκάφους.

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη. Αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά».

Ο αδερφός του 31χρονου πιλότου μίλησε στον ALPHA και με δάκρυα στα μάτια είπε ο αγνοούμενος πως έχει μεγάλη εμπειρία αφού εργάζεται πάνω από 10 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία. «Δεν καταλαβαίνω τι έχει συμβεί», ανέφερε και είπε πως μίλησαν τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής (29/1).

Πτώση Αεροσκάφους F-4E Phantom II – AT002/2023

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Θρήνος για τον συγκυβερνήτη, Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Προτεινόμενα