Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Θέλω να βαφτίσω το μωρό που θα πάρει το όνομά της» λέει ο σύντροφος της 23χρονης Ιφιγένειας

Τέμπη: «Θέλω να βαφτίσω το μωρό που θα πάρει το όνομά της» – Συγκινεί ο σύντροφος της 23χρονης Ιφιγένειας

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ένα από τα θύματα της τραγωδίας ήταν και η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα. Το όμορφο ξανθό κορίτσι από τα Γιαννιτσά με τα πράσινα μάτια που επέβαινε στο μοιραίο τρένο με τον σύντροφό της. Το αγόρι της απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες και τους εκλιπαρούσε να επιστρέψουν για να βοηθήσουν την Ιφιγένεια.

Για την αδικοχαμένη Ιφιγένεια μίλησε στον ΑΝΤ1 ο σύντροφός της Φάνης, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο Intercity και κατάφερε να βγει ζωντανός έχοντας υποστεί μερικά εγκαύματα.

Αποκάλυψε ότι η 23χρονη είχε αγοράσει ένα λαχείο με την ελπίδα ότι θα κέρδιζε χρήματα για να στηρίξει τη μητέρα της. Μάλιστα η κλήρωση θα γινόταν την 28η του Φλεβάρη, την ίδια μέρα με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Είχε ένα λαχείο και θα κληρωνόταν τη μέρα που θα μπαίναμε στο τρένο. Μου είπε ότι, “Φάνη, αν κερδίσω, θα πω στη μαμά μου να μην ξαναδουλέψει” γιατί η μαμά της προσπαθούσε πολύ για τα τρία της παιδιά.

Η Ιφιγένεια δεν είχε κακία μέσα της. Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα και ότι αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Δε νιώθω ότι έκανα κάτι για να φταίω. Το μήνυμά μου, ότι δε θέλω να ξεχαστεί. Ήμασταν δυο χρόνια μαζί και δυστυχώς… έτυχε σε εμάς.

Εγώ είχα κάποια εγκαύματα στα χέρια μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία βοήθεια από την Πολιτεία, δεν έχω καμία επικοινωνία, τίποτα. Μόνο ψυχολογική, με είχαν πάρει δυο φορές.

Πιο πολύ είναι η διάθεση, η απώλεια. Το σκυλάκι μου και η Ιφιγένεια που “φύγανε” μέσα σε τέσσερις μήνες και οι δυο», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Φάνης.

Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει νονός του μωρού που έφερε στον κόσμο η αδερφή της Ιφιγένειας το οποίο όπως είχε δηλώσει θα έπαιρνε το όνομά της.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Λύγισε» η λεχώνα αδελφή της Ιφιγένειας – «Χάσαμε ένα διαμαντάκι, θα το πληρώσουν ακριβά

Πριν λίγο καιρό, η λεχώνα αδερφή της, Χριστίνα, μίλησε στην ίδια εκπομπή για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της. Η ίδια αποκάλυψε παράλληλα πως θα δώσει το όνομα της Ιφιγένειας στη δύο μηνών κόρη της.

«Το μωρό μου είναι δύο μηνών. Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη για την Ιφιγένεια και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε.

Ως οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν όλοι για να δικαιωθεί η ψυχή της Ιφιγένειας, να ηρεμήσει… Το κενό της δεν το καλύπτει τίποτα δυστυχώς… Θα τη θυμόμαστε….

Η Ιφιγένεια ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών. Είχαμε έναν χρόνο διαφορά. Έχω ακόμα έναν αδελφό. Για το δυστύχημα μάθαμε από τον αδελφό του συντρόφου της Ιφιγένειας μία ώρα μετά.

Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το τρένο που βρίσκονταν η Ιφιγένεια και ο σύντροφός της εκτροχιάστηκαν, ότι έμαθε τα νέα για τον αδελφό του, αλλά για την Ιφιγένεια δεν ήξερε και την ψάχνουν. Οι γονείς μου πήγαν το πρωί από τα Γιαννιτσά στα Τέμπη. Εμείς μάθαμε ότι η Ιφιγένεια δεν τα κατάφερε τρεις μέρες μετά, από το dna.

Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, πονάει πολύ. Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο είναι η μπέμπα, την οποία θα βαφτίσουμε Ιφιγένεια»

είπε συγκινημένη η Χριστίνα Μήτσκα, η οποία πρόσθεσε ότι τα χρήματα που θα δοθούν ως αποζημίωση στην οικογένεια, δεν θα φέρουν πίσω την αδελφή της.

«Για το όνομά της όσοι είναι το πληρώσουν θα το πληρώσουν ακριβά αυτό που έκαναν. Εχασα την αδελφή μου στα 22 της, ενώ πρόσφατα πήρε και το πτυχίο της. Ο,τι και να γίνει αυτοί που το έκαναν αυτό το έγκλημα θα το πληρώσουν όχι μόνο για το όνομα της αδελφής μου αλλά και για τα ονόματα που χάθηκαν. Το δίκιο μας δεν μετράει. Χάθηκε πλέον η αδελφή μου, χάθηκαν τόσοι άνθρωποι μικρής ηλικίας. Η αδελφή μου μικρούλα ήταν, χαρούμενο κορίτσι. Ενα διαμαντάκι ολόκληρο χρυσό. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μας», είπε η λεχώνα αδελφή της μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο