Συνελεύσεις σε πολυκατοικίες: Νόμος προβλέπει να γίνονται μόνο μέσω Zoom ή Webex

Συνελεύσεις σε πολυκατοικίες: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας

Συνελεύσεις σε πολυκατοικίες: Νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο καθεστώς των συνελεύσεων στις πολυκατοικίες. Το υπουργείο Υγείας συντάσσει ένα νομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζονται διάφορα θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το καθεστώς των συνελεύσεων στις πολυκατοικίες εν μέσω κορονοϊού. Στο άρθρο 91, αναφέρεται το δικαίωμα να πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις με ηλεκτρονικά μέσα και όχι με διά ζώσης συμμετοχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε χρειάζεται να συνωστίζονται αυτοπροσώπως τα μέλη, αλλά αρκεί να πραγματοποιηθεί η συνέλευση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αυτό το άρθρο δεν αφορά μόνο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά όλες τις νομικές οντότητες που αναφέρονται στον Αστικό Κώδικα. Δηλαδή σωματεία και οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά και οι γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών οι οποίες συνέρχονται στην αρχή ή στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δυνατότητα διενέργειας των συνελεύσεων με ηλεκτρονικά μέσα θα ισχύσει έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Συνελεύσεις σε πολυκατοικίες: Θα γίνονται μέσω Zoom ή Webex

Δείτε τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σχετικά με τις συνελεύσεις των πολυκατοικιών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι οι γενικές συνελεύσεις των συνιδιοκτητών πολυκατοικιών θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Η απόφαση θα λαμβάνεται από τους διαχειριστές της πολυκατοικίας και με τα ίδια ηλεκτρονικά μέσα θα λαμβάνονται επίσης και οι σχετικές αποφάσεις. Τέλος, είναι καθήκον των διαχειριστών να παίρνουν κάθε μέτρο για την εξαφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου των διαδικασιών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν