Συνταξιούχοι: Από την 1η Ιανουαρίου κόβονται τα δωρεάν φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Συνταξιούχοι: Δείτε ποιους συνταξιούχους θα αφορά το συγκεκριμένο μέτρο

Συνταξιούχοι: Μόνοι τους θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι από το νέο έτος. Το άρθρο 2 του νόμου 4655/2020 που προέβλεπε την πλήρη απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων. Από τη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων παύει να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους. Υπάρχουν συνολικά 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι, δηλαδή αυτοί που λαμβάνουν μεικτή σύνταξη έως 500 ευρώ.

Εφόσον καταργηθεί η απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη οι οποίοι στερούνται από πέρσι το ΕΚΑΣ. Θα πρέπει πλέον να πληρώνουν οι ίδιοι για τα φάρμακά τους.

UPDATED! Πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε αυτή τη φημολογία. Σε δημοσίευσή του ανέφερε χαρακτηριστικά «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

Συνταξιούχοι: Κόβονται τα δωρεάν φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Δείτε παρακάτω το βίντεο που εξηγεί αναλυτικά τι πρόκειται να γίνει με την πληρωμή φαρμάκων των χαμηλοσυνταξιούχων

Ρεπορτάζ από OPEN TV

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα