Σύψας κορονοϊός: Εξετάζεται απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική

Σύψας κορονοϊός: Η Αττική είναι στα όρια του να θεωρηθεί «κόκκινη» περιοχή – Τι λέει ο Νίκος Σύψας

Σύψας κορονοϊός: Δυστυχώς η αυξητική πορεία στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες παραμένει. Χθες ανακοινώθηκαν 716 νέες μολύνσεις και πλέον 66 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη χώρα. Όσο αχνοφαίνεται το τρίτο κύμα στη χώρα, υπάρχει εκτεταμένη συζήτηση για το αν θα πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Όσο γίνεται αυτή η συζήτηση και όσο αναμένεται να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής είναι ένα βήμα πριν το «κόκκινο». Ένα από τα νέα μέτρα που εξετάζονται είναι ακόμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική. Φυσικό και επόμενο, στην περίπτωση που η Αττική μπει στο «κόκκινο» είναι να κλείσει και πάλι το λιανεμπόριο διά ζώσης και να επανέλθει η μέθοδος click away.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας ανέφερε ότι ενώ στην Αττική δεν έχουν ακόμα ξεφύγει τα πράγματα. Μπορεί ωστόσο, να ληφθούν προληπτικά νέα αυστηρά μέτρα. Οι δύο δείκτες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Σύψας κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική;

Ποιες είναι οι περιοχές της Αττικής που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Δυστυχώς, ειδικά στην Αττική είναι υψηλή η αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24 ωρών, τις χειρότερες επιδόσεις έχει ο Πειραιάς (12,47). Ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (10,82), ο Βόρειος Τομέας Αθηνών (8,79), η Δυτική Αττική (8,08) και η Ανατολική Αττική (7,76). Έπειτα ακολουθούν ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών (6,9), ο Νότιος Τομέας Αθηνών (5,28) και οι Νήσοι (1,34).

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, σε έξαρση κρουσμάτων βρίσκονται η Αχαΐα και η Εύβοια.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα