Τα έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους: Ποιες περιοχές θα μπουν σε νέο lockdown λόγω μετάλλαξης Δέλτα

by Τόνια Τζαφέρη

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες περιοχές θα μπουν σε Lockdown

Μετάλλαξη Δέλτα: Η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Περιθώρια για νέο γενικό lockdown δεν υπάρχουν. γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε από Σεπτέμβρη ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει. και σε αυτήν θα αφορά το 90% των νέων κρουσμάτων. Πιστεύουν ότι θα δούμε το τέταρτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όμως μια κατηγορία θα είναι η πιο ευάλωτη. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλιο.

ξεκαθαρίζουν ότι τα εμβόλια (εν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δόση) προστατεύουν από το συγκεκριμένο στέλεχος. γι’ αυτό και καλούν όλους τους πολίτες να θωρακιστούν άμεσα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες περιοχές θα μπουν σε Lockdown

Οι ανεμβολίαστοι και η μετάλλαξη Δέλτα

Όσοι δεν το κάνουν ωστόσο από προσωπική επιλογή είναι βέβαιο ότι θα υποστούν τις συνέπειες. Γιατί από Σεπτέμβρη οι περιοχές που θα έχουν ξανά υψηλό ιικό φορτίο λόγω μεγάλου ποσοστού ανεμβολίαστων. Θα μπαίνουν σε τοπικό lockdown το οποίο δεν θα είναι για όλους. Αν δηλαδή φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μια περιοχή μπει σε καραντίνα, αυτή θα αφορά στους ανεμβολίαστους κατοίκους της. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Τρεις τουλάχιστον περιοχές ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, οι οποίοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αν το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέβει έως το Σεπτέμβρη, τότε η σημερινή εικόνα των συγκεκριμένων περιοχών μπορεί να αλλάξει. Στο χέρι μας (κυριολεκτικά) είναι…

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα